Tule toteuttamaan kanssamme todellista Joulun satua!

Pienellä teolla hyvä mieli

Yheisellä hyvällä asialla: Timo Puhakka, Hanne Heinänen ja kahvilaharjoittelija Janne Tenhunen.

Tammerkosken Nuorkauppakamarin järjestämä vuotuinen Joulupuu Tampere -hyväntekeväisyyskeräys käynnistyi juuri kolmannentoista kerran. Keräysaikana 11.11.-13.12. 2018 hankitaan lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Joulupuu Tampereen organisoijat, yhteistyökumppanit ja osanottajat ovat loistavalla asialla panostaen omaa aikaansa ja resurssejaan saadakseen luotua joulutunnelmaa lapsille, jotka muuten voisivat jäädä ilman Joulupukin tuomisia. Keräys on toteutettu yhteistyössä Tampereen ev.lut. seurakuntien kanssa. Pääyhteistyökumppanina sekä keräyksen suojelijana toimii Särkänniemi, ja kummin asemaan on tänä vuonna lupautunut Heikki Silvennoinen. Yhteistyökumppaneina on lukuisia yrityksiä.

Tammerkosken Nuorkauppakamari monessa mukana

Tammerkosken Nuorkauppakamarin jäsen ja Joulupuu Tampereen projektipäällikkö Timo Puhakka valaisee tämän vuoden keräyksen olevan yhdistykselle jo kolmastoista. Erilaiset projektit, tapahtumat ja kilpailut ovat hyväntekeväisyyden lisäksi osa kamarin tärkeää toimintaa. Joulupuu Tampere -keräys sai viime vuonna lahjoituksina yli 7 000 lahjaa. Määrä saattaa tuntua suurelta, mutta suuri ja kasvava on avuntarvitsijoiden joukkokin.

Miten sitten voi osallistua Joulupuu Tampere -keräykseen, ja mikä olisi hyvä lahja? Puhakka vinkkaa, että alle 10-vuotiaille sopivia ovat lelut ja pelit – myös urheilutarvikkeet ovat tervetulleita. Lahjakortit ovat olleet teini-ikäisten keskuudessa viime vuosien kasvavana trendinä. Lahjakorteilla kukin nuori saa hankittua itselleen mieluista tavaraa.
Puhakka torppaa perustellusti ajatuksen käytetyn tavaran lahjoittamisesta: ”Haluamme, että jokainen lapsi saisi edes yhden uuden lahjan.”

Kun lahja on hankittuna, sen voi toimittaa paketoimattomana johonkin keräyspisteeseen. Lahjojen toivotaankin olevan nimenomaan paketoimattomia, sillä turvallisuussyistä myös paketoituihin lahjoihin kurkistetaan sisälle, jolloin hienosti toteutettu paketointi voisi kärsiä. Halutessaan mukaan saa laittaa lahjapaperia tai -kassin.

Lahjan voi tuoda vaikkapa Nauha’s opetuskahvilaan osoitteeseen Hämeenpuisto 27. Keräyspisteitä löytyy useita ympäri Tamperetta, joten kaupungin keskustaan ei ole välttämätöntä lähteä. Mikäli halukas lahjoittaja ei keksi ostettavaa tai ei itse pääse kaupoille, osallistumaan pystyy myös rahalahjoituksella. Tampereen ev.lut. seurakunnat ostavat saaduilla varoilla lahjat ja hoitavat myös lahjojen paketoinnin ja toimittamisen saajille. Keräyksen koko tuotto menee lyhentämättömänä ja ilman välikäsiä lasten ja nuorten joululahjoihin. Avustusta tarvitseva perhe voi ottaa yhteyttä joko Tampereen seurakuntien diakoniatyöhön tai Tampereen sosiaalitoimeen.

Opetuskahvila Nauha’s iloisessa roolissa

Opetuskahvila Nauha’s sijaitsee osoitteessa Hämeenpuisto 27, ja se on avoinna arkisin klo 8-16.

Nauha ry:n opetuskahvila Nauha’s on saanut kunnian toimia Joulupuu Tampere -keräyksen virallisena joulukahvilana ja yhtenä lahjojen monista keräyspisteistä. Opetuskahvilasta vastaava valmentaja Hanne Heinänen kertoo, että Nauha’s toimii ponnahduslautana työelämään 18-29-vuotialle nuorille, jotka haluavat työkokemusta aidosta kahvilaympäristöstä. Mukaan opetuskahvilan toimintaan ohjaudutaan TE-palveluiden kautta.

Nuoret pääsevät tekemään kaikkia kahvilatyöhön kuuluvia toimia. Erikoiskahvien ja smoothieiden valmistuksen lisäksi työnkuvaan kuuluu tilojen kunnosta ja viihtyvyydestä huolehtiminen sekä asiakaspalvelu. Kokemustiliä kartuttaa mainonnan ja markkinoinnin ideointi ja toteutus.

Luonnollisesti myöskin somenäkyvyyteen panostetaan. Opetuskahvila Nauha’s on saanut paljon asiakkaita ohikulkijoiden lisäksi lähiympäristön yrittäjistä. Esimerkiksi omalle firmalleen voi tilata heiltä tarjottavat. Katutasossa toimivan opetuskahvilan ylemmässä kerroksessa kokoontuu muun muassa improryhmä, joten odotettavissa saattaa lähiaikoina olla myös improvisaatioteatteriesityksiä.

Kaupungilla asioinnin lomassa Nauha’s on mukavan rauhallinen paikka istahtaa hetkeksi lepuuttamaan jalkoja ja nauttia vaikkapa piparkakkulatte ystävällisen henkilökunnan tarjoilemana. Tuodessasi lahjan opetuskahvila Nauha’s Joulupuu -keräyspisteeseen saat etukupongin, jolla voi ostaa kaksi erikoiskahvia yhden hinnalla. Nauha’s toivottaa sekä uudet että vanhat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi!

 

Tammerkosken Nuorkauppakamari pähkinänkuoressa

 • Perustettu vuonna 1981, yksi Suomen 73 Nuorkauppakamarista
 • Jäseniä yli 100 mukaan lukien koejäsenet, senaattorit ja kunniajäsenet
 • Jäsenistössä toimijoita eri aloilta, toimivat yleensä asiantuntijatehtävissä, keskijohdossa tai yrittäjinä
 • Toiminnan ytimenä projektit, jäsenille suunnatut kuukausitapahtumat ja kokoukset
 • Toteutetaan mm. tapahtumia ja kilpailuja ja jaetaan tunnustusta ansioituneille tamperelaisille
 • Jäsenet aktiivisia aloitteen- ja tuloksentekijöitä, haluavat kehittää valmiuksiaan toimia mielipidevaikuttajina
 • Antaa jäsenille työkaluja itsensä kehittämiseen, elinikäiseen oppimiseen ja projektityöskentelyyn

Lisää Tampereen Nuorkauppakamarista ja sen toiminnasta: www.jcitammerkoski.fi

Nauha ry pähkinänkuoressa

 • Perustettu 1961
 • Toimii riippuvuuksista vapaan elämäntavan puolesta tukemalla ja auttamalla eri syistä syrjäytyneitä ihmisiä ja heidän läheisiään
 • Toimialoina työllisyydenhoito, nuorisotyö, huumekuntoutus, asumispalvelut ja päivätoiminta, vertais- ja vapaaehtoistoiminta, opinnollistaminen, maahanmuuttajapalvelut sekä erilaiset hankkeet
 • Palvelut tehty asiakkaalle helpoiksi saavuttaa, ja ne ovat edullisia tai mahdollisuuksien mukaan maksuttomia
 • Vertais- ja vapaaehtoistoiminta on merkittävä osa yhdistyksen toimintaa
 • Asiakkaiden perusoikeuksien puolustaminen on tärkeä osa asiakastyötä

Lisää Nauha ry:stä ja sen toiminnasta: www.nauha.fi

Lahjoitustilinumero, keräyspisteet ja muuta infoa löytyy sivulta www.joulupuutampere.fi.

Ja hiphei yritykset, mikäli haluatte vielä mukaan hyväntekeväisyyteen, ripeästi Timo Puhakkaan yhteyttä osoitteessa info@joulupuutampere.fi

Lähde sinäkin mukaan Joulun kauneimpaan satuun!

Teksti: Petra Ora
Kuvat: Jenni Salo

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] myös Joulupuu-keräyksen hoidosta ja jakamisesta. Joulupuusta Nauhalaisessa on kerrottu jo aiemmin. Nauhan opetuskahvila Nauha’s onkin yksi Joulupuun keräyspisteistä ja virallinen […]

trackback
4 years ago

[…] Joulupuu Tampere -keräyksestä on tehty Nauhalaiseen laajempikin artikkeli, jonka voi lukea tästä: http://www.nauhalainen.fi/wp/tule-toteuttamaan-kanssamme-todellista-joulun-satua/ […]