Joulupuu Tampere

8916 lahjaa Tampereen lapsille

Tavaran määrä on vakuuttava Joulupuu-lahjakeräyksessä: yltäkylläinen kokoelma viihdykettä ja käytännöllistäkin krääsää tarkoitettuna niille, joilla vähemmän sellaista on.

Joukosta löytyy paljon tyypillisiä lasten leluja, lauta- ja palapelejä, pehmoleluja, askartelutavaraa ja – totta kai – legoja. Kokonainen laatikko on pyhitetty Star Warsille, mikä on varmasti ollut perinteinen suosikki läpi vuosien. Lähivuosina suuriksi hittibrändeiksi lasten keskuudessa on noussut Disneyn Frozen ja kanadalainen Ryhmä Hau.

Vanhemmille lapsille paras lahja on kuulokkeet, joiden avulla nuoret voivat helpommin sulkeutua pois ulkopuolisesta maailmasta. Nuorten keskuudessa suosittuja ovat nykyään lahjakortit, joilla voi saada tilausta Netflixiin, Spotifyyn tai jopa hiustenleikkuuta parturiin. Kädentaitomessuilla tehtiin keräystä varten satoja trikoopipoja.

Kaikki lahjat ovat tarjolla paketoimattomana. Näin varmistetaan, että kaikki tavara on uutta ja laadukasta. Menneinä vuosina on paketoiduissa lahjoissa esiintynyt erikoisia yllätyksiä, joten virheistä oppineena nykyään harjoitetaan läpinäkyvyyttä, ja paketoinnin voi tehdä itse paikan päällä.

Keppihevosilla ratsastavat iloiset hyväntekijät: Liisa Lenkkeri, Pirjo Paloviita, Minna Romppanen ja Marja Palkonen.

Keräyksessä toimii yhteistyössä Tammerkosken nuorkauppakamari, Nauha Abnoy, diakonissalaitos ja Steppi-hanke. Näiden laitosten työntekijöiden lisäksi on matalan kynnyksen työtoiminnan asiakkaita vapaaehtoisina auttamassa lahjojen jaossa. Monet vapaaehtoiset ovat olleet mukana keräyksessä jo monena vuonna, ja siitä on muodostunut heille osa joulun perinnettä.

Hyväntekeväisyys onkin paras tapa saada ja jakaa joulumieltä. Kuka tahansa voi antaa liiastansa, ja jotkut antavat jopa vähästänsä. Vapaaehtoisille muitten auttaminen on voimaannuttava kokemus, varsinkin jos usein on itse ollut autettavana. Joulupuu-keräys on helppo valinta, sillä kaikki lahjoitukset menevät tamperelaisille lapsille – vieläpä lyhentämättömänä. Kukaan ei ota näistä lahjoista provikkaa. Kaikki tulee ja menee jakoon!

Joulupuu Tampere -keräyksestä on tehty Nauhalaiseen laajempikin artikkeli, jonka voi lukea tästä: http://www.nauhalainen.fi/wp/tule-toteuttamaan-kanssamme-todellista-joulun-satua/

 

Teksti: Janne Karjalainen
Kuvat ja video: Eemu