Kartanon Hyväntekijät

Taitavat käsityöläiset haluavat toteuttaa toiveesi

Hyväntekijät ovat Vilusen kartanolla toimiva paja, täynnä taitavia käsityöläisiä. Heitä työllistää paljon korjausompelutyöt, mutta heiltä voi tilata mitä tahansa tekstiilitöitä. Hyväntekijät ovat onnistuneet kaikki tilaustyönsä toteuttamaan ja he mielellään ottavat vastaan uusia haasteita, joihinka he varmasti keinot löytävät.

Ryhmän ohjaaja Leena Rasilainen korostaa että kaikki on mahdollista kunhan vain hetken miettii, miten sen toteuttaa. Vain mielikuvitus on rajana. Jos tiettyä taitoa ei ole, niin sitä voi opetella. Siitä ne todelliset onnistumisen kokemukset tulevat.

Mielikuvituksellista työtä on esimerkiksi vanhan solmion muokkaaminen kaulakoruksi tai kierrätysfarkuista seinäpussukoita. Ylipäätään kaikesta kierrätysmateriaalista (vaatteista, lakanoista ja pyötäliinoista), voidaan tehdä mitä vain uusia tuotteita. Tämän hetken isompiin tilaustöihin lukeutuu uudet verhot Vilusen kartanon kabinettiin ja tekeillä on myös parisängyn päiväpeite tilkkutyönä.

Pajalla on myynnissä paljon käytännöllisiä ja yleishyödyllisiä tuotteita: kauppakasseja, pikkulaukkuja, tossuja, heijastimia ja avaimenperiä. Talviset asusteet kuten villasukat, lapaset ja kaulahuivit ovat tietenkin relevantteja nykyisillä keleillä. Hienoa koristeellista tavaraa löytyy kaulakorujen, rannekkeiden ja unisieppareiden muodossa.

Käykää kaikki katsomassa, tilaamassa ja/tai korjauttamassa mitä vain Hyväntekijöiden käsityöpajalla. Monet tuotteet kuten yllä nähtävä unisieppari menevät nopeasti kaupaksi kartanon sisäpiirissä. Hae omasi ennen kuin kauneimmat työt menevät muihin koteihin.

Lisää tietoa Hyväntekijöistä voi löytää Nauhalaisen aiemmasta artikkelista.
http://www.nauhalainen.fi/wp/kasityokulttuurinen-sulatusuuni/

Teksti ja kuvat: Janne Karjalainen