Ajatuksia ihmisenä olemisesta

Kuva napattu Pixabaystä

Hetkelliset halut harvoin johtavat merkityksellisyyden tai aidon tyydytyksen kokemiseen. Halun ja todellisuuden väliin jää usein tuntuva väli. Mielenkiintosi kohteet ovat taas parhaimman mahdollisen tulevaisuuden minäsi tapa ohjata sinua itsensä luokse sekä auttaa nykyistä minääsi saavuttamaan korkeimman potentiaalisi.

On haastavaa olla hyvä asioissa, jotka eivät oikeasti kiinnosta sinua. Saman pituinen aika voi tuntua ikuisuudelta tylsän asian ääressä, mutta vain pyrähdykseltä väkertäessäsi jotain kiinnostavaa. Kun keskityt kiinnostavaan asiaan, mielihalut eivät vaivaa sinua kuten tylsän asian ääressä.

Monet yleensä kokevat olonsa epämiellyttäväksi, jos he eivät yritä tehdä parastansa heille merkityksellisessä asiassa. Yrittämiseen sisältyy myös asiaan liittyvä valmistautuminen. Katuminen on merkki siitä, että huonosti tehdyllä asialla on ollut sinulle merkitystä.

Ihmiset tietävät olevan asioita, mitkä pitäisi tehdä, ja että niiden tekeminen on hyväksi tulevaisuuden minulle, vaikka nämä asiat olisivatkin epämiellyttäviä. Uhraamalla palan nykyhetkeä voit saada tulevaisuudessa jotain arvokasta. Eli toisin sanoen käyt kauppaa tulevaisuuden kanssa. Hetkelliset halut taas houkuttelevat ihmisiä uhraamaan purkillisen tulevaisuutta, jotta voisit mahdollisesti kokea lyhyen, mutta pikaisen nautinnon tässä hetkessä.

Selvä ja motivoiva tavoite antaa merkityksen nykyhetken uhrauksille ja kärsimyksille. Haluista tai huonosti tehdyistä asioista seuraava katumus on oiva apu arvioidessasi tulevaisuuden ja nykyhetken markkina-arvoa.

Toiset ihmiset yleensä huomioivat, mikäli et yritä parastasi ja toteuta potentiaaliasi. Vaikka harva osaa edes sanallisesti määritellä, mikä toisen ihmisen potentiaali on, kyse taitaa olla enemmänkin tunteesta. Kuitenkin suurin osa ihmisistä tuntuu ymmärtävän mistä on kyse. Potentiaalinsa saavuttaneita ihmisiä yleisesti ottaen arvostetaan, vaikka he eivät nousisikaan yhteiskunnan huipulle. Tosin moderni yhteiskunta tuntuu keskittyvän yhä enemmän ja enemmän tuottavuuteen ja se voi toisinaan asettua henkilökohtaisen kehityksen tielle.

Tätä pohdintaa on innoittanut Toronton psykologian professorin Jordan B. Petersonin YouTubessa julkaisemat luennot.

1 Trackback / Pingback

  1. Tulevaisuuden minä

Kommentointi on suljettu.