Yökeikalla sarjakairaajan jäljillä

only in finland

Tampereella kuuluu kummia. Sydämetön sarjakairaaja on iskenyt säälimättömästi ihmisten iloksi tehdylle luistinradalle ja viekkaudella kairannut reikiä, tehden näin luistelun mahdottomaksi. Viattomien kiusaksi suunniteltu terroriteko pistää miettimään, kuinka vähäinen voi järki olla tällaisen teon tehdessään. Onko mahdollisesti joltain pois toisten iloittelu järven jäällä? Mene ja tiedä, mutta se on varma että kyseisten kairausten mestarin Muumit ovat kadonneet laaksosta… ja pitkälle.

Lähdimme siis toimittajakollegani kanssa ottamaan selvää minkä sortin elämän vonkamiehestä, tai naisesta, onkaan kysymys. Tai vaihtoehtoisesti, olisko joku nähnyt tai kuullut moisesta surkimuksesta.

Kohti tuntematonta

Astun tyhjästä bussista hiljaiselle pysäkille. Muutaman minuutin päästä kuuluu moottorin ääntä ja kollegani hahmo lähestyy autiota kohtaamispaikkaa. Mieleen häivähtää kysymys: Onko kairaaja säikäyttänyt lähitienoon? Toimintasuunnitelman tehtyämme viritämme haukankatseemme ja tarkkailemme ympäristöä sekä mahdollisia jälkiä.

Sää suosii jahtiamme ja tunnelma on käsinkosketeltava. Ilmassa leijuu ainekset kauhuelokuvaan ”Vetinen kaira” -osa 5 – ”Kaislikossa suhahtaa”.

Todisteet?

Tarvottuamme pitkän tovin The Thing -elokuvan tunnelmissa, havaitsemme edessämme yllättäen jalanjäljet! Onko itse veijari lompsinut kaira ojossa rikospaikalle? Kuun naamaan paistamisesta ja kairaajan mahdollisesta väijytyksestä huolimatta, urhea kollegani huolehtii todistuaineiston kuvaamisesta. Jatkamme matkaa salaperäisiä jalanjälkiä pohtiessamme. Oudot äänet laittavat aistit äärimilleen. Onko sairas kairaaja mahdollisesti kuullut meidät ja parhaillaan tyytyy vaan treenaamaan?

 

 

 

 

 

 

Loppurutistus

Nälkä ja kylmä ajaa siankin pahnoilta, joten yökeikan loppuhuipennukseksi laitamme nuotion. Ilman makkaraa moinen touhu on onnettoman säälittävää pelleilyä, joten olimme varustautuneet niinkuin kairaajametsälle pitääkin. Arvoitukseksi jäi jatkaako kairaaja tihutöitään, vai onko potilas saatu kiinni?

Jahti on päättynyt! 

 

Teksti: Arto Toikkanen
Kuvat, kuvitustekstit, video: Krister Anttila

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa