Yleistietovisa #94

1. Kenen kirjoittama näytelmä on Syvin kerros?

Correct! Wrong!

Syvin kerros on Pirkko Saision kirjoittama jännitysnäytelmä.

2. Mikä on Slovenian pääkaupunki?

Correct! Wrong!

Ljubljana on Slovenian pääkaupunki ja maan kulttuurinen, taloudellinen ja poliittinen keskus. Se sijaitsee Ljubljanica-joen varrella ja siellä oli vuonna 2014 noin 286 000 asukasta. Paikalla on ollut asutusta jo esihistoriallisista ajoista, ja sitä ovat asuttaneet ainakin keltit, illyrialaiset ja germaanit.

3. Missä maassa sijaitsee Jože Pučnikin kansainvälinen lentoasema?

Correct! Wrong!

Jože Pučnikin kansainvälinen lentoasema avattiin 24. joulukuuta 1963 nimellä Brnikin kansainvälinen lentoasema. Vuonna 2007 lentoasema nimettiin slovenialaisen poliitikon Jože Pučnikin mukaan.

4. Missä maassa sijaitsee kunta nimeltä Kujalleq?

Correct! Wrong!

Kujalleq on yksi Grönlannin kunnista ja se perustettiin kuntauudistuksen yhteydessä vuonna 2009. Sen keskuspaikkana toimii Qaqortoq.

5. Mikä on Angolan Internet-maatunnus?

Correct! Wrong!

Angolan maatunnus on .ao. .an on Alankomaiden Antillit ja .al Albania.

6. Minä vuonna Amiga 1200 tuli markkinoille?

Correct! Wrong!

Amiga 1200 (A1200) oli Commodoren kotimarkkinoille suunnattu kolmannen sukupolven Amiga-tietokone. Se julkaistiin lokakuussa 1992, 399 punnan hintaan Isossa-Britanniassa ja 599 dollarin hintaan Yhdysvalloissa.

7. Kuinka monta virallista kieltä Portugalissa on?

Correct! Wrong!

Portugalin väestöstä suurin osa puhuu romaanisiin kieliin kuuluvaa portugalia, joka on maan virallinen kieli. Ainoastaan Miranda do Dourossa puhutaan mirandeesia (Lhéngua Mirandesa), jota puhuu noin 5 000 asukasta.

8. Kuuluuko Malta Euroopan unioniin?

Correct! Wrong!

Euroopan unionin jäsenvaltiot ovat Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kyproksen tasavalta, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro

9. Kuka maalasi taulun nimeltä Pyykkiranta?

Correct! Wrong!

Pyykkiranta on Eero Järnefeltin maalaama, vuonna 1889 valmistunut Suomen taiteen kultakauden öljymaalaus. Se on maalattu Kolhon kylässä nykyisessä Mänttä-Vilppulassa. Maalauksessa on kaksi naista, jotka pesevät pyykkiä saaressa järven rannalla. Järven toisella rannalla on taloryhmä.

10. Minkä maan presidentti Pedro Castillo on?

Correct! Wrong!

José Pedro Castillo Terrones on perulainen opettaja ja Perun nykyinen presidentti. Hän tuli kuuluisaksi vuoden 2017 opettajien lakon johtohahmona Perussa. Castillo ehdolla vasemmistolaisen Vapaa Peru -puolueen ehdokas presidentiksi vuoden 2021 vaaleissa.

Visan teki: Matti R

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?