Yleistietovisa #102

1. Kuinka monta Kalatonjärvi-nimistä järveä Suomessa on?

Correct! Wrong!

Järviwikin mukaan Kalatonjärviä on Suomessa 13 kpl. Sastamalassa sijaitsee lähin Tampereelta katsottuna. Mistä lie saaneet nimensä?

2. Kuinka monta kertaa Iivo Niskanen on valittu vuoden urheilijaksi?

Correct! Wrong!

Vuoden urheilija on Urheilutoimittajain liiton vuodesta 1947 alkaen myöntämä kunniamaininta. Vuodesta 2008 lähtien palkinto on luovutettu Suomen urheilugaalan yhteydessä. Kaikkein useimmin Vuoden urheilijan tittelin ovat saaneet maastohiihtäjät Veikko Hakulinen ja Iivo Niskanen. Kumpikin on palkittu neljä kertaa.

3. Mistä Komisario Vaara on tunnettu?

Correct! Wrong!

Tanskalainen Werner Wejp-Olsen piirsi tunnettua Rikospähkinä sarjakuvaa, jossa Komisario (tunnettu myös Tarkastaja Vaarana) Vaara ratkoo erittäin pähkinäisiä rikoksia. Rikospähkinä-sarjakuvasta OOO saksalaisesta dekkarisarjasta Komisario Palmu elokuvista

4. Mikä komisario Palmun koko nimi on?

Correct! Wrong!

Komisario Palmu (koko nimeltään Frans J. Palmu) on päähenkilö Mika Waltarin kirjoittamissa rikosromaaneissa.

5. Missä sijaitsee kaupunginosa Ykspihlaja?

Correct! Wrong!

Ykspihlaja on vanha Kokkolan työläiskaupunginosa. Siellä sijaitsee muun muassa Kokkolan satama. Ykspihlajassa toimii myös Suomen aktiivisimpiin kuuluva harrastajateatteri, Ykspihlajan Työväen Näyttämö. Teatterin näyttämönä toimii Ykspihlajan työväentalo, joka on toiminut mm. sotasairaalana.

6. Kuka on Kippari-Kallen arkkivihollinen?

Correct! Wrong!

Kippari-Kalle on supersankari, jolle pinaatti antaa yli-inhimilliset voimat. Kippari-Kallen tyttöystävä on Olga ja verivihollinen Brutus, joka yrittää kaapata Olgan. Kippari-Kallen tunnusmerkkejä ovat erikoinen puhetapa, merimiesasu, maissipiippu ja ankkuritatuoinnit hänen molemmissa käsivarsissaan.

7. Kuka piirsi alunperin Kippari-Kalle sarjakuvaa?

Correct! Wrong!

Kippari-Kalle teki ensiesiintymisensä Thimble Theatre -nimisessä sarjakuvassa 17. tammikuuta 1929. Hahmon luoja Elzie Segar piirsi Kippari-Kallea kuolemaansa 1938 saakka, minkä jälkeen hahmoa alkoi piirtää hänen assistenttinsa Bud Sagendorf.

8. Minkä ajoluvan ammattikuljettaja tarvitsee saadakseen kuljettaa vaarallisia aineita?

Correct! Wrong!

Vaarallisten aineiden kuljetuksesta annetun lain 3 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitettuja vaarallisia aineita tiellä kuljettavan ajoneuvon kuljettajalla on oltava ADR-ajolupa.

9. Kuka on vuoden 2023 nuori taiteilija?

Correct! Wrong!

Vuoden nuori taiteilija on Tampereen taidemuseon ja Tampereen kaupungin järjestämä tapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda esiin lupaavia, alle 35-vuotiaita kuvataiteilijoita. Samalla pyritään kiinnittämään yleisön huomio uuteen suomalaiseen nykytaiteeseen. Vuoden nuoren taiteilijan valitsee asiantuntijaryhmä. Eetu Huhtala on kuvanveistäjä.

10. Minkä maalainen oli hiljattain kuollut Gina Lollobrigida?

Correct! Wrong!

Gina Lollobrigida (oikea nimi Luigina Lollobrigida, 4. heinäkuuta 1927 – tammikuu 2023) oli italialainen näyttelijä. Hän sai myös mainetta valokuvaajana sen jälkeen, kun hänen näyttelijänuransa alkoi hiljalleen kuihtua 1960- ja 1970-lukujen taitteessa. Lollobrigida oli yksi 1950- ja 1960-lukujen maailman kuumimmista seksisymboleista.

Tehnyt: Matti R

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?