Vinkkejä kurjuuden maksimointiin

Aina voi mennä huonommin

Kuva napattu Pixabaysta.

Elämänsä sabotointi on tehokkainta aloittaa nukkumisesta. Epäsäännöllisellä mutta vajaalla unella sotket tehokkaasti hormonitoimintasi. Vajaiden unien myötä mm. ylipainon riski kasvaa, keskittymis- sekä oppimiskyky heikkenee, tapaturmariski nousee, vastustuskyky laskee ja stressitasot nousevat.

Yleensä aikuiset ihmiset tarvitsevat noin seitsemästä yhdeksään tuntia unta, joten älä koskaan nuku yli kuutta. Tuhoa myös unirytmisi. Älä koskaan herää tai mene nukkumaan samaan aikaan kahdesti. Nuku eripituisia aikoja välillä päivällä, välillä yöllä. Unen laadun heikentämiseksi nauti kofeiinia tai alkoholia ennen nukkumaan menoa.

Vietä mahdollisimman paljon aikaa kännykän tai tietokoneen näytön edessä mahdollisimman huonolla ryhdillä — etenkin ennen nukkumaan menoa. Näyttövalo heikentää melatoniinin tuotantoa ja sitä kautta unen laatua. Tilaa  pikaruokaa, niin sinun ei tarvitse enää koskaan poistua kotoa saatika näytön äärestä.

Älä keskity mihinkään yhtäjaksoisesti pidempiä aikoja, edes verkossa ollessasi. Pompi sivulta toiselle kesken lukemisen. Keskeytä videon katselu tehdäksesi jotain muuta. Hipelöi välillä kännykkää ja välillä näpyttele tietokonetta. Seuraa jokaista satunnaista päähänpistosta heti.

Surffaillessasi netissä keskity mahdollisimman negatiiviseen materiaaliin. Lue artikkeleita tai katso videoita maailman ongelmista — joihin et voi mitenkään vaikuttaa — sekä lue kaikki kommentit. Osallistu keskusteluihin, joissa valitetaan miten huonosti asiat ovat. Älä perustele näkemyksiäsi mitenkään. Jos joku on kanssasi eri mieltä, hyökkää häntä vastaan loukkauksien ja uhkauksien kera.

Rupea nihilistiksi. Kun pidät ympäröivää maailmaa viallisena ja läpeensä korruptoituneena, sinun ei tarvitse ottaa vastuuta puutteistasi tai ongelmistasi. Ympäröivän maailman muuttaminen on paljon vaikeampaa kuin itsensä. Ole katkera maailmalle ja syytä sitä kaikista ongelmistasi. Syytä ihmiskuntaa siitä, että he eivät arvosta sinua. Syytä vastakkaista sukupuolta siitä, että he eivät hyväksy sinua.

Ole mahdollisimman julma ihmisille, joiden huomaat tekevän jotain positiivista. Näin minimoit mahdollisuuden, että hän tekee saman uudestaan — varsinkin sinut kohdatessaan. Loukatessasi ihmistä hauku heidän nykyisyys, menneisyys ja tulevaisuus. “Sinä et ole mitään, et ole koskaan saanut mitään aikaan etkä tule saamaan.”

Vältä pienimmänkin vastuun ottamista. Älä siivoa tai tiskaa. Älä huolehdi henkilökohtaisesta hygieniasta. Laiminlyö kaikki. Mitä enemmän takaraivoissasi kummittelee ajatuksia tekemättömistä asioista, sitä viheiliäisemmäksi elämä käy.

Muistuta itseäsi toistuvasti, että elämä on vain sattumaa. Et ole mitään muuta kuin kasa alkuräjähdyksessä syntyneiden alkeishiukkasten muodostamia atomeita. Millään mitä nyt teet ei ole mitään merkitystä, kun maailmankaikkeus kohtaa loppunsa lämpökuoleman merkeissä.

Ja lopuksi muista: yrittäminen on ensimmäinen askel epäonnistumiseen, joten älä koskaan edes yritä.

– E