Ukulele Explosion!

Neljä kovaa kovemman paikan edessä mutta kantti kestää

Vilusen kartanon Sadonkorjuujuhlissa esiintyi vaatimaton neljän hengen ukuleleorkesteri Ukulele Explosion soittamassa Bob Dylanin kappaleen Blowin’ in the Wind. Esitystä kehuttiin ”sympaattiseksi”, kuten koulunäytelmiä yleensä. Mutta mistä tämä pieni yhtye oikein ponnisti?

Anu-Susanna Kallio, Hanni Nurmi ja Janne Karjalainen tapasivat Vilusen kartanolla Sakari Hukan vetämillä ukulelesoittotunneilla. Paikalla oli aluksi monia muitakin, mutta spartalaiseen tyyliin vain voimakkaimmat selviytyivät jatkoon.

Muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen jo astuttiin lauteille ja soitettiin yli tuhatpäiselle yleisölle. Onneksi neljän ukulelen yhteissoitosta ei virhesoitot helposti kuuluneet ja sitten voi katsoa vieressä olevaa soittajaa joka todennäköisesti soitti virheellisesti myös. Sakari Hukka kuitenkin kokeneena esiintyjänä ohjasi kaikki lopulta oikeille raiteille.

Uutta keikkaa on tulossa Joulun aikoihin ja siihen ollaan jo kovaa vauhtia opettelemassa uutta materiaalia. Jos vietät päiviäsi Vilusen kartanolla ja uuden instrumentin opettelu kiinnostaa, niin mukaan voi vielä hypätä.

 

Teksti: Janne Karjalainen
Kuva: Elina Laukkarinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa