Taidenäyttely Nauha ry:n kartanon vintillä

Kaukajärven Vilusen kartanon vintillä on esillä A. Wekstenin taidenättely. Esillä on hänen ainutlaatuisia mehiläisvahatöitä, joissa useimmissa on kuvattuna salaperäinen maisema.

Työt on tehty joko valkoiselle tai mustalle vahapahville. Näytteillä on puna-mustasävyisiä sekä valkosävyisiä talvimaisemia mustalla pohjalla. Työt ovat kiehtovia ja saavat katsojallakin mielikuvituksen lentoon.

Tamperelainen taiteilija kertoo tekevänsä taidetta myös muilla materiaaleilla, muun muassa öljy-, akryyli- ja temperaväreillä, mutta menneet kolme vuotta mehiläisvaha on ollut mieluisin materiaali. Vahamaalauksen hän löysi sattumalta netistä.

Weksten on taiteellinen myös musiikillisesti ja varsinkin kitaransoitto on tärkeä osa taiteilijan elämää. Hän on usein säestäjänä musiikkiryhmissä ja intoa on kokeilla aina jotain uutta.Inspiraatiota hän ammentaa  luonnosta ja  erityisesti mielikuvituksesta. Varsinkin kesä inspiroi taiteilijaa.

Sadunomaiset maisemat tulvivat mieleen ja taiteilijan tajunta vapautuu tuottamaan  taidetta hyvinkin inspiraationomaisesti tai intensiivisesti keskittyen luomiseen. Myös talven kimalteleva lumi ja valkoisiksi huurtuneet puut saavat  tauluissa  taianomaisia tuntemuksia aikaan katsojassa.

Monissa tauluissa toistuu vesi, jää, puut, heijastukset, kumpuileva maasto, joiden värimaailma on mielenkiintoinen. Taulujen kuvat jäävät katsojan tajuntaan elämään vielä näyttelystä lähdettyäänkin ja tällaista taidetta haluaisi omalle seinällekin varmasti jokainen näyttelyn nähnyt.

Mehiläisvahamaalaus on tuhansia vuosia vanha taidemuoto, jota työstetään esimerkiksi matalalämpötyökaluilla. Esimerkiksi Australiasta on löydetty useiden tuhansien vuosien ikäisiä maalauksia. Erilaisia tekniikoita maalauksien tekoon on satoja.

Näyttelyssä käyneet ovat ovat todella hämmästyneet töiden kauneudesta, taidokkaasta toteutuksesta ja unenomaisista aiheista.

– Ihailin varsinkin mustavalkoisia talvimaisemia.  Kuuran peittämien  puiden yläpuolinen musta taivas loi vaikutelman äärettömästä avaruudesta ja syvästä rauhasta, kertoo yksi näyttelyvieraista.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa