Super Mario Bros. -elokuva vuodelta 1993

Nauhalaisen toimitus katsasti tunnetun videopelihahmon Super Marion elokuvasovitusta 1993 vuodelta. Tähän kokosimme katsojien tuntemukset, mielipiteet ja arvostelut.

-Todella outo elokuva. miten tämmöistä on tehty? kenen idea? kuka teki mitä? Elokuva-adaptaatio videopelistä oli aivan uusi asia ja ei osattu lähestyä tätä ideaa.

Bob Hoskins on Mario Mario, John Leguizamo on Luigi Mario ja Dennis Hopper on Koopa; joka tunnetaan Bowserina videopeleissä. Lisäksi oli kaikenlaisia hahmoja kyseisestä pelistä, jolla ei ollut mitään tekemistä lähdemateriaalin kanssa.

-Tunnistettava melodia soi ennen alkuruutua ja loppuu. Taisi siihen yhtäläisyydet loppua videopeliin liittyen.

Elokuvan juoni oli simppeli, mutta kulku hyvin sekava. Mario veljekset asuvat Brooklynissa ja ovat putkimiehiä. Jos jotain lisää yhtymäkohtia peliin on, niin prinsessa on kidnapattu ja Mario veljesten on pelastettava hänet. Tähän pisteeseen päästään pitkän tovin jälkeen, kun ensin kerrotaan dinosauruksista, ulottuvuuksista ja ripaus jotain mafiaa joka unohdetaan suth. koht. nopeasti. Tällä kertaa prinsessa on Daisy, eikä tutumpi prinsessa Peach. Tästä veljekset sitten hyppäävät toiseen ulottuvuuteen, ei ehkä sienivaltakuntaan vaan Koopan maailmaan. 

Visuaalisesti näyttävä. Näkee mihin budjetti on uponnut. Jokainen kohtaus on aisteja täyttävä kakofonia. Koko ajan asioita tapahtuu. Onko tämä se mitä videopeleistä ajateltiin; aivotonta viihdettä? Tämän voisi selittää se, että elokuva oli ensimmäisiä videopeliadaptaatioita mitä oli tehty. Ei selvästi osattu kohdistaa tiettyyn kohderyhmään. Lapsille ei tarpeeksi Marioita ja muille sekavaa seikkailukomediaa. Fanit voivat huomata joitain yhtymäkohtia peleistä, mutta yhteydet ovat todella löyhät. 

Elokuvatuntija voi huomata tiettyjä ykstityiskohtia, kuten Dennis Hopper moottorisahan kanssa jossain taustalla. Tämä voisi olla referenssi Texasin moottorisaha murhaajaan, jossa kyseinen näyttelijä näyttelee.

Elokuva oli niin sekava spektaakkeli, ettei sitä voi suositella muulle kuin Hardcore Mario- sekä huonot leffat faneille. Vähäiset viittaukset lähdemateriaaliin ja ideaoita napattu muista elokuvista . Tästä syntyi monen kokin sekamelska, josta vuotaa kaikki loogisuus ja uskottavuus. Tästä kaikesta hyvästä 10/10.

Perinteiset tehosteet ovat vaikuttavia elokuvassa.

 

Tässä vielä toimituksen poimintoja elokuvasta. 

”Alkutunnari ja Mario veljesten oikean väriset puvut elokuvanlopussa.”

”Katso isolla porukalla, saa enemmän irti.”

”Kerran katsonut, muttei jäänyt ajatusta että haluaisi uudestaan katsoa tätä elokuvaa.”

”Happoinen ysäri-estetiikka, kahjo käsirkirjoitus ja Bob Hoskins takaavat, ettei elokuva käy missään vaiheessa tylsäksi.”

”Mario veljekset olivat hyviä näyttelijä valintoja, huumori ei ehkä osunut, mutta silti hyvin huvittavat roolisuoritukset. Olikohan myötähäpeällä tekemistä tämän asian suhteen.”

Teksti by RubiiniSammakko