Ravitsevaa ruoka-apua

On paljon ihmisiä joilla ei ole varaa terveellisiin ruoka-aineksiin, vaikka he haluaisivat laittaa ja syödä terveellistä ja monipuolista ruokaa. Ihmisiä, jotka haluaisivat tehdä monenlaisia tai uusia ruokia perheelleen, mutta eivät rahatilanteen vuoksi siihen pysty.

Onneksi on ihmisiä ja palveluja, jotka voivat mahdollistaa sen. Kuten oman perheeni kohdalla kävi, joku ystävällinen sielu tiesi kahden sisaruksen yrityksestä nimeltä Venner. Heidän tavoitteenaan on auttaa vähävaraisia perheitä syömään terveellisesti, ja sen he tekevät ruokalaatikoiden avulla. Nämä sisältävät mm. keräkaalia, parsakaalia, kukkakaalia, bataattia, herkkusieniä, erilaisia pähkinöitä, sitruunoja, tölkkejä, kuten kookosmaitoa ja tomaattimurskaa, pussin kaurajauhista ja pussin punaisia linssejä, kikherneitä ja kvinoaa sekä lasipurkin aurinkokuivattuja tomaatteja. Mukana tuli myös reseptivihko jossa oli reseptejä ruuista joita en ollut koskaan tullut edes ajatelleeksi. Täytyy sanoa että ovat aika erikoisia mutta muutamia tuli kokeiltua. Niillä sai kummasti vaihtelua ruokavalioon.

Yrityksen perustajilla on aiempaa kokemusta ruoka-avun toimittamisesta köyhille ja vähävaraisille perheille, ja koska he totesivat, että tällaiselle toiminnalle on paljon kysyntää, siitä tuli heille yhteinen projekti.

He toimivat yhteistyössä eri tahojen kanssa, esimerkiksi Hope ry:n ja Ensi- ja turvakotien liiton kanssa. Pääasiassa he toimivat pääkaupunkiseudulla ja Turussa, mutta toimittavat ruokalaatikoita myös muualle, kuten nyt minun tapauksessani tänne Tampereelle. Ruokalaatikoita voi tilata lapsiperheille ja myös itselleen heidän nettisivujensa kautta, Venner.fi. Niitä on erikokoisia ja niiden mukana tulee reseptivihko. Suosittelen lämpimästi käyttämään heidän palvelujaan jos haluaa auttaa jotakuta vähävaraista perhettä tai haluaa itselleen laatikon tilata.

Teksti ja kuvat: Niina F.