Pirulliset otukset

Ihmisen mieli on aikojen saatossa kehittänyt monenmoisia henkiolentoja, demoneja ja muunlaisia mielikuvitusolentoja. Tässä valittuna muutama suosikki.

BAPHOMET

Vuohipäinen jumalolento jota palvotaan noitasapateissa. Okkultismin ja esoterian ikoni. Hermafrodiittinen ihmishahmo, jolla on vuohen pää ja jalat, linnun siivet ja erinäisiä esoteerisiä merkkejä. Ranskalaisen okkultistin Eliphas Levin mukaan Baphomet symboloi dualismia.

Monien erilaisten ryhmien on väitetty palvovan kyseistä ikonia. Varhaisin tunnettu maininta on vuodelta 1098, ensimmäisen ristiretken ajalta. On tunnetusti väitetty esimerkiksi, että temppeliritarit olisivat palvoneet Baphometia. Nykyisin assosioidaan satanismin ja saatananpalvonta kanssa.

 

BEELZEBUB

Kärpästen herra Beelzebub. Demonoligian mukaan yksi Helvetin herroista, ja yhdistetään  ylensyönnin kuolemansyntiin.

Beelzebub oli filistealaisten kaupungissa Ekronissa palvottu jumala. Alun perin Ba’al Zebul, jonka nimi saattoi tarkoittaa ylhäistä ruhtinasta. Heprealainen muunnelma ”Zebub” tarkoittaa kärpästä.

 

 


IFRIT

Ifrit on arabikulttuurissa ja islamissa esiintyvä henkiolento. Ifrit kuuluu djinneihin ja on eritysesti tuleen liittyvä henkiolento. Ifrit voi olla hyvä tai pahaa, uskossa tai epäuskossa. Useimmiten Ifritiä pidetään pahantahtoisena. Ifrit muodostuu tulesta ja savusta. Ilmenee joskus myös siivekkäänä.

Ifrit oleskelee mieluiten hylätyissä temppeleissä ja muunlaisissa raunioissa. Ifritit tulevat Jahannamista. Islaminuskon sana Helvetille.

 

 

CHERNABOG

Tunnetaan Disneyn Fantasia-elokuva osiosta ”Yö autiolla vuorella”. Slaavilainen jumalolento. Chernabog tarkoittaa mustaa jumalaa. Vastine on valkoinen jumala Belobog.

Öisin Chernabog herää vuorenhuipulla ja kutsuu vainajien henget haudoistaan. Vuorella vietetään öistä bakkanaalia. Kirkonkellot saavat Chernabogin pelokkaaksi aamun sarastaessa, ja se painuu takaisin vuoreensa piilon.

 

 

MOTHMAN

Mothman (koimies) on mystinen, aavemainen olento, jonka kerrotaan ilmestyneen vuosina 1966-1967 Point Pleasantin kaupungin alueella Länsi-Virginiassa, Yhdysvalloissa.

Olennon kuvaksissa on ollut eroavaisuuksia. Tunnetuimmat kuvaukset ovat yleensä olleet kookkaasta, ihmisen kaltaisesta, siivekkäästä olennosta, jolla on punaisina hohtavat silmät.

On ehdotettu, että havainnot olisivat olleet vain lintuja,  esim. pölläjä tai kurkia. Erään käsityksen mukaan mothman on paranormaali olento, joka ilmestyessään tuo varoituksen ja tuhoa. Kerrotaan, että Ohiojoen ylitse johtavan Silver Bridge -sillan romahdus vuonna 1967 olisi ollut mothmanin aiheuttama tai että se olisi varoittanut ihmisiä ennen kyseistä katastrofia.

Piirrokset ja tekstit: LH

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa