Päiväreissu kylähullujen sikariklubilla

Näin Nauhalla rentoudutaan

Kävimme pienellä porukalla mökkeilemässä Lempäälässä seurakunnan omistamalla saunatilalla Pyhäjärven rannalla. Saunomisen, järvessä pulahtamisen ja grillailun ohella pääsin jututtamaan Nauhan ja Abnoyn yksikönjohtajaa Timo Järventaustaa. Herra avasi minulle hieman faktatietoa talon juurista sekä oman elämänsä raameista.

Mainittu 1920-luvulla valmistunut seurakuntatalo järvenrantasaunoineen ja grillauskatoksineen on Nauhalla vuokralla. Tiloissa voidaan järjestää niin virallisempia kokouksia kuin myös leppoisampia yhteenottohetkiäkin. Kuntoutujat pitävät sinnikkäällä työllään kuosissa tätä kylän taloksi nimitettyä rakennusta ja sen ympäristöä.

Työkiireiltään tovin taukoa saanut Järventausta asuu itse Nokialla mutta on työskennellyt jo 16 vuoden ajan Nauhan eri toimipisteissä ja työtehtävissä. Nauhalle hän ajautui sattuman kautta. Työ on kuitenkin ollut mielekästä ja sopivasti haastavaa, kun on itse päässyt kehittämään ja viemään juttuja eteenpäin. Mies kokee Nauhan kannustavaksi ympäristöksi, jossa motivaatiosta ei ole pulaa. Rutinoituminen on kuitenkin vaarana, kun työvuosia on takana. Inspiraationsa Järventausta saa merkittävästi toisilta ihmisiltä. Ihmissuhdetaidot ja uusiutuva halu oppia uutta ovat tärkeitä ominaisuuksia johtotehtävissä.

Saunareissu kokonaisuutena oli rentouttava. Tänne haluaa tulla toistekin ällistelemään, miten Nauhan johdatuksessa nautitaan elävästä liikemieselämästä.

 

Teksti: Jere Jokinen
Kuvat: Eemu