Esimerkkini tasapainotetuista uudenvuodenlupauksista

Kuva: Pixabay

Lupaan nukkua turhan pitkään ja koisin myös päiväunia, mutta nukkumiseen käyttämänäni aikana lupaan olla syömättä, stressaamatta ja juomatta alkoholia. Päiväunipöhnässä en edes huomaa eroa aidon oluen ja alkoholittoman oluen välillä. Ehkäpä kahviakin tulee juotua vähemmän, jolloin saatan nukkua sikeämmin ja säästän hieman rahaa ja aikaa.

Vietän enemmän aikaa kavereiden parissa, jolloin jää vähemmän aikaa uutisille, foorumeille, telkkarille ja peleille. Samalla tulee käveltyä ja seisoskeltua nykyistä enemmän. Tuttujen kanssa tulee kuitenkin kuultua joitakin uutisia ja hauskimmat internettrendit. Ehkä saan suosituksia sarjoista ja elokuvista, jolloin voin katsoa pelkästään ne, eikä minua houkuta kahlata koko tarjontaa läpi. Voisinpa etsiä lisää tuttuja, siihen pystyn upottamaan vaikka kuinka paljon aikaa. Taidanpa autella kavereita, mikä on itsessään hyvä juttu, ja saatan oppia jotain sekä tulla vedetyksi mukaan harrastuksiin.

Syön enemmän valmisruokia, mutta vähemmän sokeria ja sipsejä. Kaikki edelliset ovat helppoja valmistaa syötäväksi ja maksavat peruskotiruokaa enemmän, mutta valmisruoka on suklaata terveellisempää. Toki voisin heittää sekaan hernemaissipaprikaa tai jotain vihreää pakkasesta. Porkkanalaatikkoa mutustamaan! Päiväyskeittokinkkua sinapilla! Kilohinnaltaan halvinta pizzaa! Hurraa!

Kuulemma lihapulliin ja muihin valmisruokiin käytetään eläimen palat, jotka eivät sellaisenaan kelpaisi myytäväksi? Jos siis ostan lihaisaa valmisruokaa, erityisesti päiväystuotteita, voin herkutella tyytyväisenä tietäen, että palat eivät menneet hukkaan, ja osoitan halukkuuteni ostaa halpoja proteiininlähteitä. Koska syön joka päivä hyvää valmisruokaa, koen helpoksi syödä toisella aterialla tylsää, mutta yksinkertaista, halpaa ja täyttävää riisi-soijarouhemössöä.

Syön säännöllisemmin, koska valmisruoka on hyvää ja helppoa valmistaa. Voinpa ottaa lihapasteijan evääksikin. Säännöllisesti syötynä pitäisi ilmeisesti haluta syödä vähemmän ja olla virkeämpi. Virkeänä saattaa tulla kuntoiltua aina joskus. Painoanikaan en vahdi, vaan kehollinen tavoitteeni on pelkästään sokerin ja sipsien vähentäminen.

Sallin itseni olla ihmisenhajuinen vaihtamalla suihkuni aamusta iltaan. Ihmisten aikaan suihkutus on kiltisti tehty naapureita ajatellen. En osta elektroniikkaa, osittain siksi että tilanteeni tuntuu riittävältä, osittain siksi että tänä vuonna käyttäisin rahani mieluummin Suomen kaupunkien ja ajanviettopaikkojen tutkimiseen. Velkaa en ole, mutta kuvailemanlaisessani täydentuntuisessa elämässä ei ehdikään ostella asioita?

Lataudun vain yksin ollessani, joten kanssakäymisen lisäys kostautuu. Siispä suunnitelmani heikkous on jaksaminen, stressinhallinta ja rentoutuminen.  Kestääkseni kuvailemanlaiseni vuoden, yritän ajoittaa vähäisen telkkarin katseluni hyödyllisimpään kohtaa päivää, maiskuttaa lihamakaronilaatikkoa aina kun huvittaa, ottaa olutta pelkästään muutoin terveen elämäntyylin mahdollistamiseksi ja tarrautua unen päähän kiinni kahdesti päivässä.

-Mitja (nimi muutettu)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?