Nordic Metal Cruise 2019

Nyt toista kertaa järjestettävä raskaan musiikin risteily Nordic Metal Cruise 2019 oli tälläkin kertaa loppuunmyyty. Lähdimme Turun satamasta Viking Grace -nimisellä laivalla kohti Itämerta. Risteilyllä oli tarjolla 23 h metallimusiikkia, ja laivan terminaali oli täynnä tummiin pukeutunutta kansaa. Ensimmäiseksi laivalle päästyämme suuntasimme Taxfreehen, jonka ilmoitettiin olevan poikkeuksellisesti auki. Matkustajilla oli mahdollista ostaa kuusi kappaletta alkoholijuomia.

Illan ensimmäinen esiintyjä oli Suomalainen death metallia soittava Blooded Hourglass, joka aloitti klo 23 soittamaan Club Vogue 10 -yökerhossa. Baari oli täynnä ja yleisö heti mukana. Pitti pyöri. Lavan tanssilattia toimi seisomakatsomona. Yökerho oli kaksikerroksinen, ja yläkerrasta oli mukava kuunnella bändiä. Melodinen syntikka toimi.

Lauantai-illan toisena esiintyjänä soitti norjalainen black metal-vaikutteinen Enslaved. Hyvä melodia, mutta musiikki ei muuten uponnut. Liian tasapaksua omaan mieleeni. Bändi käytti keikallaan taustakuvia ja animaatioita, jotka tekivät keikasta visuaalisesti hienon.

Itsellä ainakin bändikattaus vaikutti fiilikseen, ja ilta tuntui hieman vaisulta. Äänentoisto yökerhossa oli hyvä. Yleisesti laivalla oli rentoa, iloista ja toki janoista porukkaa. Yö oli myrskyisä, ja sen vuoksi laiva keinui aika huolella. Vessassa pohdittiin jo oltiinko sitä liian kännissä vai keinuiko laiva tosiaan.

Sunnuntaiaamu käynnistyi metallivisalla. Sitä ennen olimme tietysti käyneet haukkaamassa jotain aamupalaa. Viiden tunnin yöunilla kaipasin jo kahvia. Rockmore Bar oli täynnä janoisia ihmisiä ja valmiina päivän tapahtumille. Visan päävoittona oli risteilylahjakortti, suklaata ja ravintolakuponki, jonka voitin.

Ennen ensimmäisen bändin aloitusta kävimme buffetissa, joka oli todella hyvä. Pöytämme oli sopivasti ikkunan edessä, josta näki upeaa merimaisemaa. Palvelu oli hyvää ja kaveriani, joka oli vegaani, muistettiin hyvin. Buffetista ei kuitenkaan ollut erityisen laaja tarjonta vegaaneille, joten hänelle tehtiin tofunuudelikeittoa ja jälkiruuaksi sai jäätelöannoksen. Annokset nähtyäni totesin kateellisena, että pitää varmaan ruveta vegaaniksi. Näyttivät upeilta ja kuulemma maistuivat hyvältä.

Päivän ensimmäinen bändi Omnium Gatherum aloitti soittamaan klo 16. Meiltä se meni ohi kelllonsiirtojen takia. Tässä kohtaa olisin toivonut, että laivalla oltaisi kuulutettu bändien aloituksesta. Jäimme sitten pettyineinä yökerhoon istuskelemaan ja kuuntelemaan dj-musaa, josta vastasi Stereo Terror DJS. Musiikki oli kohdillaan ja mielestäni risteilyn parhainta.

Viimeisenä bändinä risteilyllä esiintyi progressiivista metallia soittava, ruotsista kotoisin oleva Evergray. Väkeä oli paljon. Mielestäni biisit kuulostivat aika samanlaisilta, mutta melodiat olivat ihan ok. Bändinä oli hieman vaisu, verratuna eilisen illan Bloodred Hourglassiin, joka sai yleisön mukaansa. Jälkeenpäin Youtubesta katsottuna Omnium Gatherumin keikka oli hyvä ja energinen. Varmasti olisi ollut näkemisen arvoinen keikka, ellemme olisi myöhästyneet.

Yleisesti Viking Gracellä oltiin hienosti toteutettu metalliristeily. Bändien lisäksi risteilyn aikana oli oheistoimintana mm. bingoa, visailua, artistien tapaamisia, huutokauppaa, metallibiisejä soittava trubaduuri ja oheistuotteiden myyntiä. Bändit soittivat ajallaan, henkilökunta oli mukavaa ja palvelu toimi. Rauhallisessa ja leppoisassa tunnelmassa sujui risteily eikä rähinöintiä ollut. Ensi vuoden helmikuussa toteutuu taas Nordic Metal Cruise 2020 (NMC20) ja innolla odotan, mitä bändejä on luvassa. Voin lämpimästi suositella risteilyä, jos laivamatkailu ja metallimusiikki kiinnostavat. 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa