Nettihuijarit deittisivustoilla

Moni haluaa rinnalleen toisen ihmisen elämän harmauteen, koska kukapa nyt yksin jaksaisi aina olla. Tämän vuoksi erinäiset deittisivustot ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi toisensa jälkeen ja huijaritkin ovat tämän huomanneet. Nettihuijareille ovat otollisia sivustot, joilla ihmiset etsivät toisia ihmisiä, jotka vain haluaisivat jakaa elämänsä jonkun toisen kanssa.Usein huijarit ovat ns. catfishejä, eli ihmisiä tai botteja, jotka varastavat ihmisten kuvia esimerkiksi Instagramista ja teeskentelevät olevansa kuvissa esiintyvä henkilö. Valitettavasti hyvin moni ihminen ei ole sitä mitä väittää olevansa.

Mutta ei hätää, usein huijarin voi tunnistaa helposti seuraavista vihjeistä:

  • Huijareilla on usein tapana kutsua uhrinsa keskusteluohjelmaan, joka hyvin usein on Whatsapp, välttääkseen viestittelyn deittailupalvelussa, jotta ylipitäjät eivät pääse vihille huijauksesta.
  • Omiin kysymyksiisi ei usein anneta suoraa vastausta ja usein huijarit yrittävät ohjata keskustelun johonkin täysin eri asiaan.
  • Huijaukseen kuuluu yleensä alussa jakso, jossa kasvatetaan uhrin luottamusta huijaria kohtaan, esittämällä kiintymystä ja kyselemällä kysymyksiä uhrin elämästä.
  • Viikon tai parin jälkeen huijari saattaa alkaa kertomaan aikomuksistaan tulla tapaamaan sinua, mutta sitä rahaa kun ei ole, niin huijarin olisi tarkoitus huijauksessa rahoittaa tätä tapaamista.
  • Vaihtoehtoisesti nykyaikana on voimissaan virtuaalivaluuttahuijaus, jossa uhria houkutellaan kirjautumaan sisään virtuaalivaluuttaohjelmistoon.
  • Voit kysellä aavistamaltasi huijarilta kysymyksiä, kuten montako sormea on pystyssä, jos kummastakin kädestä on yksi sormi alhaalla, loput ylhäällä. Tuohon on botin vaikea vastata, mutta ihmisen ei niinkään.

Facebookissa saattaa myöskin tulla Messengerin kautta huijausyrityksiä, mutta nämä on yleensä helppo tunnistaa, koska usein näissä viesteissä ladotaan aikomukset tiskiin heti alussa, eli laitetaan linkkiä jollekin seksisivustolle.

kuva: Juha K

teksti: Juha K

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?