Nauhalaisen joulukalenteri, luukku 20

Nauhalaisen Disney-henkinen romanttinen kauhukomedia

Me oltiin kerran Veikon ja Masan kanssa Vesivehmaalla. Se tais olla toissa kesänä ja oli hirvee helle… kunnes alkoi pyryttää lunta ja raetta. ”Ihan perus juhannushan tämä” totesi Veikko kaivaessaan ruosteista potkukelkkaa vajan takaa. Kelkka oli juuttunut kiinni jäähän, joten Veikko otti vasaran ja alkoi takoa kelkkaa vapaaksi.

Yhtäkkiä Veikko huomasi, että hänen viereensä oli ilmestynyt kaunis nuori noita. ”LIIRUMLAARUM!”, huudahti noita iloisesti pelästyttäen molemmat pojat.

 

Veikko rakastui tulisesti noitaan ja unohti, mitä oli tekemässä ja mitä hänellä oli kädessä. Niinpä rynnätessään syleilemään noitaa, hän kompastui ja vasara lensi hänen kädestään suoraan noidan pataan, jossa muhi hernekeitto.

Hernekeitto alkoi puhista ja pöhistä ja höyrytä hirmuisesti. Höyrypilvi muodosti valtavan näköesteen. Veikko ei enää erottanut ketä oli rynnännyt suutelemaan ja tajusikin suutelevansa noidan vieressä hengaillutta alpakkaa. Suutelun ansiosta alpakka muuttuikin lohikäärmeeksi!

Padasta singahti pippuria lohikäärmeen nenään ja se pisti aivastuttamaan. Kohta lohikäärme jo muistuttikin elävää liekinheitintä ja pihapiirissä alkoi kyteä siellä täällä. Tuli levisi kuivaa ruohikkoa myöten ja pian koko tienoo oli ilmiliekeissä.

Veikko tuijotti tapahtumia kauhuissaan, eikä noitakaan ollut lainkaan mielissään. Veikko tajusi, että vajakin oli tulessa ja huusi Masalle, että menisi pelastamaan potkukelkan! Onneksi tuli oli sulattanut jään kelkan ympäriltä ja hiki päässä Masa raahasi kelkkaa.

Ympärillä liekehti, mutta niin liekehti myös Veikon sydämessä. Vaan noidan sydän ei jakanutkaan Veikon rakkautta. Noita nappasi potkukelkan Masan kädestä ja lähti liihottelemaan sillä taivaalle.

Murtuneena ja katkerana Veikko ilmiantoi noidan viranomaisille, jotka käynnistivät suuren noitavainon. Noitia rupesikin löytymään reilusti ja 10 päivää ja yötä ja roviot paloivat kuumalla liekillä.

Veikko oli menettänyt kaiken, mutta silti hänen sydämensä yhä sykki noidalle, jonka viranomaiset olivat onnistuneet nappaamaan. Kaiken tuhon keskellä Veikon käsiin oli jäänyt ainoastaan potkukelkka. Veikko lähti potkuttelemaan Masa kyydissä kohti Vesivehmaan keskustaa. Asiat eivät olleet hyvin. Noita oli langettanut potkukelkkaan kirouksen; se joka sitä käyttää, joutuisi kärsimään suuresta epäonnesta.

Ensimmäisessä kurvissa keikka syöksyi ojaan ja pojat haettiin ambulanssilla sairaalaan. Vuoteissa he totesivat toisilleen yhteen ääneen -Tämä kaikki oli minun syytäni, mutta en kadu mitään!

 

Lopputekstit

 

Lopputekstien aikana lääkäri tulee paikalle ja ilmoittaa Veikolle, että tässä on nyt sellainen juttu, että jalkasi on amputoitava, jotta kuolio ei tapa sinua.

To be continued…

 

Tarina: Nauhalaisen toimitus

Kuvat: Lasse H

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?