Nauhalaisen ilosanoma

Kuva: Lasse I

Siihen aikaan irtosi pääjehulta ukaasi, jotta joka iikka oli Nauhalaista lukemaan pantava. Tämä lukemaan pano oli tuleva olemaan kaikkien menneiden ja tulevien aikojen ensimmäinen, ja se tapahtui erään Kimmon asuessa etu-Kalevassa. Kaikki menivät lukemaan pantaviksi, tai niin luullaan, joka jannu ja muija isolle kirkolleen.

Niin läksi Rikhardkin Perä-Ruskosta, Hervannan kaupunginosasta kohti Hatanpään teollisuustaloa, Verotalon viereen, J. Rinta-Joupin naapuriin, Nauhalaisen rakennukseen, lukemaan pantavaksi muksua kantavan kihlattunsa Marin kanssa.

Niin kävi heidän siellä ollessaan, että pullahti Marilta lapsiveet lattialle, ja supistusten välit lyhenivät alle 10 minuuttiin. Tuli aika ponnistaa pienokainen penetroimattomasta pil… vaginasta ulkomaailmaan, ja niin hän synnytti pikkuruisen kehon, ja kietoi tämän äitiyspakkauksesta vetäistyyn vilttiin. Mari laski vauvan viltissään uniriepunsa kanssa pahvilaatikkoon.

Sillä Hatanpään seudulla oli Securitaksen toimisto Sarviksella, ja koppalakit vartioivat yöllä pikkujoulukansaa. Oli pimeää kuin tontun perseessä. Niinpä heidän eteensä ilmestyi Nauhalainen, ja Nauhalaisen kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he paskoivat housuunsa. Mutta Nauhalainen sanoi heille: ”Lakatkaa kiljumasta, sillä minä julkaisen teille uuden artikkelin, joka on tuleva kaikille lukijoille. Tämä on teille auki klikattavana: te löydätte etsimänne verkkolehdestä.”

Yhtäkkiä oli Nauhalaisen kanssa suuri joukko muuta väkeä, ja he iloitsivat keskenään ja huusivat kuin mummo uunissa: ”Kunnia ilmaisutaidolle meissä, ja rauha ihmisten kesken, joita kohtaan Nauhalaisella on hyvä tahto!”

Kun Nauhalainen oli noussut väkijoukkojen luota takaisin toimitukseen, niin ihmiset sanailivat rautakangen rentoudella toisilleen:” Menkäämme nyt katsomaan sitä, mitä on tapahtunut ja minkä Nauhalainen meille ilmoitti.” He lähtivät kuin pukki jäiseltä peltikatolta katsomaan, ja löysivät Marin ja Rikhardin ja lapsen, joka makasi pahvilaatikossa. Kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka heille oli verkkolehden nettisivuilla puhuttu. Kaikki, jotka sen kuulivat ihmettelivät sitä, mitä Nauhalainen heille puhui.

Mutta Mari piilotti kaikki sanat ja tutkaili niitä sydämessään. Ihmiset palasivat kiittäen ja ylistäen Nauhalaista kaikesta, minkä olivat lukeneet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu.

Teksti: R J K
Artikkelikuva: Lasse I

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa