Nauha ry mukana järjestämässä vuoden 2020 asunnottomien jalkapallon MM-kisoja Tampereella

Urheilun voimalla

Asunnottomien jalkapallon MM-kisat järjestetään Tampereella 28.6.-6.7.2020 välisenä aikana. Turnauksen virallinen englanninkielinen nimi on Homeless World Cup Tampere. Tapahtumassa yli 500 pelaajaa ympäri maailmaa ottavat hyvässä urheiluhengessä toisistaan mittaa Ratinan Stadionilla. Miesten joukkueita saapuu 48 maasta ja naisten joukkueita 16 maasta.

Kisat ovat pääasiassa sosiaalinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on voimaannuttaa osallistujia kehittämällä heidän sosiaalisia taitojaan ja tuomalla mielekästä tekemistä heidän elämäänsä. Pelaajat joukkueisiin valitaan aina sosiaalisin perustein. Vaatimuksena on, että pelaajan on täytynyt olla asunnoton viimeisen kahden vuoden aikana tai hänellä on ollut päihdeongelma, jonka hän on hoitanut.

Suomi on ollut kisoissa mukana vuodesta 2006 lähtien. Tänä vuonna kisat pelattiin Walesin Cardiffissa ja voittajaksi selviytyi Meksiko niin miesten kuin naistenkin sarjassa. Suomen miesten sijoitus oli 41. Naisten joukkuetta ei Suomella ollut.

Kisat järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin sekä Pelastusarmeijan, Helsingin Diakonissalaitoksen, Nauha ry:n ja Suomen Homeless Academy ry:n kanssa.