Musavisa #7

erään kitarariffin ensimmäinen tahti

Pitkästä aikaa musavisaakin julki. Ei mitään erityistä teemaa tällä kertaa, vaan aivan sekalaista settiä.

1. Kenen metallivokalistin soololevyjä ovat Accident of Birth ja The Chemical Wedding?

Correct! Wrong!

Bruce julkaisi ko. levyt vuosina 1997 & 1998 ollessaan tauolla Iron Maidenista — toki paluusta ei ollut silloin tietoa. Molemmilla levyillä oli mukana myös Maidenin jättnyt Adrian Smith. Kumpikin palasi yhtyeeseen vuonna 1999. Yhteensä Bruce on julkaissut soolona seitsemän studiolevyä, viimeisin vuonna 2024.

2. Kenen 1970-luvun hittilevyjä olivat Talking Book, Innervisions ja Songs in the Key of Life?

Correct! Wrong!

Albumit kuuluvat Wonderin taiteelliseen kultakauteen, jolloin hän oli saanut levy-yhtiöltään Motownilta täyden taiteellisen kontrollin. Suurin kaupallinen menestys puolestaan tuli 1980-luvulla. Levyttämisen hän oli aloittanut jo 1960-luvun alkupuolella lapsitähtenä.

3. Gregg Rolie lauloi ja soitti koskettimia Santanan ensimmäisillä levyillä. Missä suositussa yhtyeessä hän vaikutti sen jälkeen?

Correct! Wrong!

Rolie oli Journeyn päävokalisti kolmella ensimmäisellä levyllä, kunnes yhtyeen tunnetuin laulaja Steve Perry liittyi bändiin vuonna 1977.

4. Kenen biisi on blues rock -klassikko All Right Now?

Correct! Wrong!

Kappale julkaistiin yhtyeen kolmannella levyllä Fire and Water (1970) ja on heidän tunnetuin hittinsä. Bändi oli toiminnassa vuodet 1968-1973.

5. Laulaja Van Morrison tunnetaan sooloartistina, mutta mikä oli hänen yhtyeensä ennen sitä 1960-luvulla?

Correct! Wrong!

Yhtye perustettiin Pohjois-Irlannin Belfastissa vuonna 1964. Morrison oli jäsen vuoteen 1966, jolloin aloitti edelleen jatkuvan soolouransa. Themin kappaleista tunnetuin on kaiketi “Gloria” (1964).

6. Mitä yhtyettä Chrissie Hynde on johtanut jo vuodesta 1978?

Correct! Wrong!

Hynde on bändin ainoa alkuperäisjäsen, joskin myös rumpali Martin Chambers on ollut mukana melkein koko ajan muutaman vuoden taukoa lukuunottamatta.

7. Kenellä oli yhtye nimeltään Electric Sauna?

Correct! Wrong!

J. Karjalainen teki Electric Saunaksi nimetyn yhtyeen kanssa viisi levyä 1996-2002.

8. Mikä suomalainen yhtye ei keikkaillut lainkaan?

Correct! Wrong!

Pari tv-esiintymistä bändi kai teki, mutta ei lainkaan tavallisia keikkoja, vaikka suurimman suosion aikaan niistä olisi voinut saada huomattaviakin palkkioita.

9. Up Around the Bend on Hanoi Rocksin tunnetuimpia levytyksiä. Biisi ei kuitenkaan ole bändin oma. Kuka on alkuperäinen tekijä?

Correct! Wrong!

Kappaleen kirjoitti CCR-pomo John Fogerty ja se julkaistiin vuonna 1970 singlenä ja Cosmo’s Factory albumilla.

10. Princen (1958-2016) sukunimi oli Nelson, mutta mikä oli hänen oikea etunimensä?

Correct! Wrong!

Minneapolisista kotoisin olevan Princen koko nimi oli Prince Rogers Nelson. Vuosina 1993-2000 hän käytti taiteilijanimenään pelkkää graafista symbolia. Kirjoitetussa tekstissä käytettiin tuolloin mm. termiä The Artist Formerly Known as Prince (TAFKAP).

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa