Miten saada elämältä enemmän mitä haluaa

Mielipide oman todellisuuden valitsemisesta ja ilmentämisestä

Kiitos Pixabaylle kuvasta

Ja siihen seis. Pysähdy hetkeksi. Olet luonut tämän hetken sellaiseksi kuin se sinulle nyt ilmenee. Jokainen aiemmin tekemäsi valinta, sanasi, uskomuksesi ja ajattelusi on johtanut sinut juuri tähän kohtaan. Nyt on aika tehdä taas valinta. Lukea eteenpäin tai sivuuttaa koko artikkeli, valinta on täysin sinun. Tässä keskitytään tietoiseen ilmentämiseen. Eli miten saat elämältä enemmän mitä haluat, ja vähemmän mitä et halua. Kukapa ei haluaisi kokea yltäkylläisyyttä, iloa, ehdotonta rakkautta, saada enemmän rahaa, kivaa ihmissuhdetta ja matkustaa halutessaan. Jotkut tuntuvat onnistuvan saamaan helposti kaikenlaista mukavaa ja iloista aikaan itselleen ja ympärillään oleville. Positiivisille ihmisille tapahtuu positiivisia asioita. Toisaalta tummien lasien läpi katsovat näkevät tummaa iloisimmissakin asioissa. Asioiden korjaamista etsivät löytävät aina jotain korjattavaa. Kukaan tuskin tahallaan luo epämiellyttävyyksiä itselleen, joten millä sitten voi vaikuttaa omaan kokemukseensa elämästä.

Taustaksi mainittakoon sen verran, että tekstissä keskitytään enimmäkseen ajattelun aikaansaannoksiin ja ajatuksin ilmentämiseen. Ajatusten taustalla vaikuttaa kuitenkin tietoisuuden taso, henkilökohtaiset uskomukset siitä, mikä on mahdollista, ja tunne. Nämä yhdessä vaikuttavat siihen, millaisia ajatuksia ylipäänsä ilmenee ja mitä huomaa.

”That which you feel yourself to be you are. And you are given that which you are.” Näin Morgan Freeman tiivisti tämän tekstin aiheen pariin lauseeseen. Avataan nyt kuitenkin, mitä tällä tarkoitetaan.

Joka ainoa unelma, halu ja toive, joka sinulla on ollut ja on edelleen, on siinä sen tunteen vuoksi, jonka uskot konkreettisesti ilmennetyn version antavan sinulle. Uskot siis, että kun olet fyysisesti ilmentänyt haluamasi, saat tuon tunteen. Kun ymmärrät, että etsit oikeasti tuota tunnetta ennemmin kuin varsinaista fyysistä asiaa, sinulla on avain kaikkeen ilmentämiseen. Olet kykenevä kokemaan minkä tahansa asian, minkä voit kuvitella. Pystyt ohjaamaan ajatuksiasi ja huomiotasi haluamaasi suuntaan. Kaikki asiat elämässäsi, hyvät ja huonot, ovat siinä siksi, että olet keskittänyt tarpeeksi huomiotasi niihin, jolloin niiden oli ilmennyttävä. Valitsemasi asian kokeminen alkaa kyvystä tunnistaa haluamasi asia. Kuvittele, miltä tuntuisi saada haluamasi asia juuri nyt itsellesi. Kun alat elää tunteessa, kuin haluamasi asia olisi jo sinun, sen on ilmennyttävä fyysiseen maailmaasi. Eikä ole sellaista unelmaa, jonka saavuttaminen olisi mahdotonta. Olkoon se kuinka suuri vain.

Ajan rakenne tarjoaa perustan viiveelle ajatuksien ja fyysisten ilmentymien välillä. Eräs tapa millä aikaviive vaikuttaa, on tulla häirityksi kaikesta muusta elämässä meneillään olevista jutuista. Kun tulos saapuu elämään, ei ole välttämättä helppoa nähdä ja tajuta, että aiemmat ajatukset loivat tuon kokemuksen. Aikaviiveen aikana on usein ollut useita muita ajatuksia, ja on tehty monia muita valintoja, mitkä ovat ilmentyneet muina kokemuksina. Niinpä jokaikinen hetki saat tuloksena ilmentymien sekoituksen kaikesta ajattelustasi, jolloin saattaa olla haastavaa nähdä tiettyjen ajatuksien ja niitä seuraavien tulosten yhteyttä.

Mitä enemmän huomioit ajatuksiasi, sitä enemmän voimaa niissä on. Anna runsaasti huomiota siihen, mitä haluat. Saat eniten ajattelemaasi, ja se mitä tunnet olevasi heijastetaan elämän näyttämöllä sinulle takaisin. Todellisuus on kuin peili – jos ajattelet paskaa, saat paskaa. Jos ajattelet mahtavia, saat mahtavia. Suurin osa ajatuksien energiasta ja luovasta voimasta tulee ajatuksin ilmaistusta tunteesta. Vahvojen positiivisten tunteiden herättäminen – innokkuus, rakkaus, intohimo, ilo, kiitollisuus ja arvostus ajatuksien mukana voimaannuttavat niitä. Jos ajattelemasi asia herättää negatiivisia emootioita, kuten pelkoa, niin luultavasti ajattelet jotain, mitä et halua. Se, mihin kiinnität huomiosi laajenee aina. Vallitsevimmat ajatuksesi ja uskomuksesi houkuttelevat niiden kanssa yhteensopivia tapahtumia, olosuhteita ja ihmisiä koettavaksesi. Vähennä huomiota siitä mitä on/oli ja kuvittele enemmän miten haluaisit asioiden olevan. Ja kun asiat ovat miten haluaisitkin niiden olevan, salli itsesi pitää hauskaa ja nauti hetkistä.

Miksi sitten jotkin asiat tuntuvat tulevan helposti ja toiset eivät näytä ilmaantuvan koskaan? Kyse on uskomisesta jonkin vaikeuteen. Toki saattaa vaikuttaa siltä, että eri asioilla kestää eri pituisia aikoja ilmaantua. Elämässä kuten ravintolassakin alkusalaatin saa todennäköisesti nopeammin kuin pääruoan. Harva silti tilaamisensa jälkeen menee jatkuvasti keittiöön huutelemaan ja muistuttamaan, että on tilannut kyseisen safkansa. Jos ilmentäminen on näin helppoa, niin miksi en ole vielä saanut enemmän rahaa, sielunkumppania elämääni, terveempää kehoa, lomaa, uutta autoa, taloa, kattilapoppareita, iloa, ylennystä urallani, mitä tahansa olenkaan halunnut? Sinulla ei ole etsimääsi, koska huomiosi on kiinnittynyt siihen miltä tuntuu, kun haluamasi asia ei ole elämässäsi. Yksinkertaisesti. Et voi jatkuvasti tuntea jonkin haluamasi asian puuttumista, ja vetää sitä samaan aikaan elämääsi. Jotkut vakuuttavat itsensä, että unelmat eivät voi toteutua, koska eivät kykene kuvittelemaan mitään mahdollista tapaa saada sitä. Ja tällainen ajattelu estää sitä tulemasta. “Miten” ei ole sinun työsi huolehtia. Se ei ole mielen vastuulla. Sinun hommasi on tunnistaa “mitä” haluat. Kun olet tunnistanut ”mitä” haluat, kaikki mitä vaaditaan on valmistautua ottamaan se vastaan. Hauskaa on, että voit välittömästi loihtia tunteen, miltä tuntuu saada se juuri nyt. Ja alkaa elämään siinä tunteessa. Enää sinun ei tarvitse odottaa yhtään mitään.

Teksti: Riku J Kuokkanen

Kuva: Pixabay

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa