Miten pidät joulukiloistasi kiinni

Näin onnistut varmasti

Kuva: Pixabay

Nyt, kun rikottavaksi tehdyt uuden vuoden lupaukset on annettu, on aika epäonnistua niissä.
Mikäli lupasit hävittää joulu- tai muita kiloja, on tässä jokunen neuvo, joiden avulla voit hienovaraisesti sabotoida laihdutusyritystäsi. Lähipiirisi vain ihmettelee, miksi kilot pysyvät, vaikka pinnallisesti teet kaiken oikein.

Aloita painonpudotus vastahakoisesti ja suhtaudu siihen mahdollisimman negatiivisesti. Älä ota vastuuta itsestäsi. Uhriudu. Syytä ympäristöäsi, geenejäsi, julmia kapitalisteja tai vaikka liskomiehiä aaltoilevasta ihramerestäsi. Syy ei voi olla toistuvasti tehdyissä huonoissa valinnoissa. Eikä vika voi missään nimessä olla siinä henkilössä, joka katsoo sinua peilistä.

Aseta tavoitteesi mahdollisimman epärealistisiksi. Vähintään kymmenen kiloa on lähdettävä kuussa. Kesällä sixpackin pitää olla samaa luokkaa kuin lehtien kansissa. Sillä ei ole mitään väliä, että kyseiset mallit ovat jo useita vuosia treenanneet ja seuranneet tarkasti kaikkea, mitä suuhunsa laittavat sekä käyttäneet mahdollisesti hieman vahvempia lisäravinteita.

Aloita liikuntamuoto, joka on sinulle aivan liian raskas. Vedä itsesi niin piippuun, että loppupäivän ajan et jaksa kuin löhötä. Kävely on vässyköille. Rääkkää lihaksiasi ensimmäisen treenin aikana niin, että niitä särkee vähintään viikko, etkä kykene edes kaivamaan nenääsi. Liikunnan myötä kulutetut parisen sataa kilokaloria eivät paljoa paina, mikäli minimoit kaiken muun liikkumisen ja kompensoit sen Netflix-maratonilla.

Menetä motivaatiosi ja masennu heti, jos vaa’an lukema ei olekaan pienempi kuin edellisenä päivänä. Vaadi lineaarista painonpudotusta! Sillä ihmiskeho toimii tunnetusti kuin matemaattinen kone. Jos paino ei tipu heti, kaikki on turhaa. Hyvää ei kannata odottaa.

Luovu ihraa kerryttävistä paheista korkeintaan hetkeksi. Älä kuvittelekaan, että tekemäsi muutokset voisivat olla pysyviä. Heti, kun olet saanut painoasi pudotettua tai urakka tuntuu liian vaativalta, palaa siihen, mitä teit ennen. Tai vedä jopa hieman överiksi, ja anna hedonismin ohjata sinua. Olethan kieltäytynyt — tai ainakin yrittänyt kieltäytyä —­­ herkuista jo jonkin aikaa.

Ankaran ja väliaikaisen dieetin myötä aineenvaihduntasi hidastuu. Joten omaksuessasi vanhat tutut elintavat, vyötärösi imee entistä innokkaammin rasvaa ja saat menetetyt kilot hetkessä takaisin korkojen kera.

Kokeile kaikkia vippaskonsteja. Juo vihreää teetä, osta sauna-belt ja syö milloin mitäkin ylihinnoiteltua superfoodia ja ihmettele, miksi mikään ei toimi. Oikotie hoikkuuteen on varmasti olemassa. Muut ovat vain liian tyhmiä tai laiskoja sen löytämiseen.

Syö rauhassa kaikki joulukarkkien jämät pois, sillä aina voi aloittaa huomenna tai ensi viikolla.

-E

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa