Matin purnausnurkka #2: Koronavalittajat

Minä en ymmärrä, koska olen ilmeisimmin hyvin omalaatuisen erikoinen ihminen. Siis sitä en ymmärrä, kuinka ihmiset valittavat koko ajan koronasta ja siitä miten ei voi tehdä mitään ja miten ”kaikki on viety”. Ei voi mennä minnekään, ei voi tehdä mitään, ei voi kuntosalilla käydä, ei voi käydä uimahallissa, ei voi käydä kahviloissa, ei voi käydä kuppiloissa, ravintoloissa ei ainakaan voi käydä. Ikäväkseni totean, että tätä tämä on. Pala historiaa nykyisyydessä, kuten espanjantauti, rutto, ensimmäinen ja toinen maailmansota, Suomen lukuisat sodat, katovuodet, lamat…

Tähän tulisikin suhtautua hyvin tyynesti, otetaan vastaan se mitä nyt on tarjolla, eikä se mielestäni ole pelkkää itkua ja hammastenkiristystä, kuten varmasti entisajan kulkutautien ja muiden vitsauksien aikaan. Ei siitä rikki mene jos muutama vuosi ”viedään elämästä”. Siis joidenkin mielestä elämä on aikuisten oikeasti pilalla kun ei saa. No saapas, juupas, mutta vähän eri tavalla. Se tapa pitää vain löytää itse sisimmästään. Tietääkseni kukaan ei ole kuollut tylsyyteen, mutta koronaan kyllä on. Kukaan ei ole kuollut varsinkaan lento-onnettomuuksissa jos koneet seisoo kentällä. Ikäväähän tämä tekee turismista riippuville maille ja alueille, mutta kuten sanottua, ei tässä paljon vaihtoehtoja ole. En itse ole mitenkään erityisen auktoriteettiuskovainen, mutta korona nyt selkeästi vaatii näitä toimia mitä säädetty on. Elämme sen mukaan. Hengissä vielä, älä hättäile, opettele vain elämään uudella tapaa.

Sitten lehdissä kirjoitellaan ja ”kaikki” sanoo, että ”nyt kun on aikaa”. Mitä himputin aikaa korona tuo lisää vuorokauteen? Työt on tehtävä, vaikka kotona, tiskikone ei täytä itseään, hiekat ei katoa lattialta itsestään, koirat ei edelleenkään osaa pissata pönttöön. Aina ei voi syödä Saarioista, joskus on pakko kuoria perunat ja paloitella nakit. Kyllä sanoisin, että kiiruumpaa tässä tuntuu olevan kuin ennen koronaa. Nyt tarvii juosta kaikenmaailman testeissä, kun ehkä saatoin aivastaa, en muista, en ole varma, mutta ehkä, eilen vai oliko se toissapäivänä…vai tänä aamuna, no soitanpa kuitenkin varmuudeksi hoitajalle. ”Juu testiin vaan ja sitten karanteenia kunnes tulos tulee.”

Maskit haisee pahalle ja päätä särkee, mutta käytän silti, joskin positiivisesti niiden käyttö on vähentänyt kaupassakäyntiä, koska en erityisemmin haluaisi käyttää niitä. No kaupassakäynti se muutenkin on nykyään niin perin hauskaa puuhaa kun osa ihmisistä tunkee iholle, murhaava katsekaan ei aina karkota näitä pirulaisia. Itse kuten moni muukin odotan turvavälin päässä kunnes edellinen asiakas on saanut valittua omat jugurttipurkkinsa makunsa mukaan. Joskus sitä vaan toivoo, ettei kaikkia purkkeja tarvitsisi sen edellisen asiakkaan suurennuslasilla tutkia ennenkuin ne voi laittaa kärryynsä.

Maskeja pitäisi myös käyttää oikein ja kertakäyttömaskeja nimensä mukaisesti. Sitä vaan joskus näkee maskeja, jotka ehkä kuukausi sitten olivat sinisiä, mutta nyttemmin muistuttavat katuojassa liotettuja taskuun rytistettyjä ruskeita myttyjä. Niitähän (maskeja) muutamassakin paikassa jaetaan ilmaiseksi, eikä siellä kysellä tulotietoja, senkuin hakee vaan. Toki ne on tarkoitettu ”meille pienituloisille tukieläteille”.

Yksi ja ainoa kauppa saa kunniamaininnan ”maskipakosta” ja se on Verkkokauppa.com, siellä nimittäin sisäänkäynnin yhteydessä asiakkaille on tarjolla kasvomaski ja käsidesi samassa pisteessä, että ei voi vedota edes unohdukseen tai muuhun vastaavaan, pulinat pois, siinä on ilmainen maski, 1/asiakas, saa ottaa ja pitää käyttää. No en ole paljon muissa vastaavissa kaupoissa käynyt, mutta veikkaan, että monessakaan paikkaa ei maskeja ole tarjolla.

Viime keväänä (2020) kaikki oli selvää, kun hallitus puhui ja se toteutettiin mitä puhuttiin just eikä melkein. Nyt on AVIt ja nyrkit ja hallitus ja oppositio sekä THL, STM ym. instanssit, jotka puhuvat ja suosittelevat ja kukaan ei ymmärrä mitä mikäkin tarkoittaa, mille alueelle, mille sukupuolelle, mille uskontokunnalle, kansalaisuudelle jne. Nuorten harrastukset EIVÄT ole sulussa, vaikka monet niin luulee, ne ovat vain siirtyneet vaarallisesti halleista. Haloo! Porsaanreikiä on, ja niitä hyödynnetään. Toiset taas sumeilematta rikkovat lakia ja päästelevät koronapositiivisia henkilöitä sisälle halliin ”koska miks ei”. ”Sori siitä ja sillee”

Ja sitä turvaväliä kiitos, ei tartte roikkua puskurissa, ei edes liikenteessä.

Se on vaan tää nykyajan ihminen niin yksinkertaisen itsekäs epeli. Markkinatalouden ja jatkuvan kasvun harhan kasvattamia poloisia täynnä ihmiskunta. Ei kai tässä taas muuta. Voi veljet.

Teksti: Matti R
Kuvan: Pixabay

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa