Kesän menovinkki – Finlayson Art Area

Paikalle on helppo löytää.

Tamperetta on aina tituleerattu upeana kesäkaupunkina, eikä ihme, sillä kaupunkimme on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia kesäaktiviteetteja. Suomen kesä ei kuitenkaan aina tarjoile auringonpaistetta vaan mukaan mahtuu myös sadepäiviä. Niihinkin päiviin löytyy paljon nähtävää, vai miltä kuulostaa taiteen ihastelu sateen ropistessa katolla?

Inari Krohn kuvaa teoksissaan taitavasti puita ja kukkia, luonnon kauneutta. Hänen töissään on miellyttävä, jopa satumainen tunnelma. Kuvassa näkyvät teokset kuuluvat sarjaan, joka on nimeltään ” Luonto”.( 2017- 2019 )

Finlaysonin Art Area on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo yhteen erilaisia taidemuotoja: veistoksia, maalauksia, valokuvia ja paljon muuta. Tapahtuma on avoinna 07.06.-25.08.2019. Alueella on mahdollista osallistua noin tunnin kestäville opastuksille tai kierrellä oma-aloitteisesti. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 ja on ollut siitä lähtien vuosittainen. Lisäksi sinne on vapaa pääsy.

Roland Perssonin teos ”Hope and Glory”, joka on valmistettu silikonista.

Kesällä 2019 Art Areassa on mukana Pirkanmaalta 6 taiteilijaa: Johanna Havimäki, Emmi Kallio, Mikko Kallio, Juhana Nyrhinen, Hannu Riikonen sekä Jarno Vesala. Heidän lisäkseen taiteilijakaartiin lukeutuvat Anni Kinnunen, Roland Persson, Inari Krohn, Toini Muona, Matthew Day Jackson sekä Yuichiro Sato. Sanalankoja-niminen teos puolestaan on saanut tänä vuonna jatkoa peräti kolmen uuden tekstin myötä, joiden takaa löytyvät kirjailijat Johanna Sinisalo, JS Meresmaa sekä Juhani Ahvenjärvi.

Finlayson Art Area järjestää lisäksi erilaisia pop-up tapahtumia ja työpajoja erityisryhmille, joihin pääsee osallistumaan ilmaiseksi. Kesän aikana alueella on paljon myös muita avoimia tapahtumia, niistä lisää tietoa heidän nettisivuiltaan.

Tänä vuonna  Laina Koskelan suunnittelema Finlayson Oy:n klassikkokuosi Elefantti täyttää jo 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ihania norsuja löytyykin Art Arean design-katumaalauksista monin kappalein. Finlaysonin myymälästä on saatavilla kartta, jonka avulla ne on helppo löytää.

Alueella on paljon kaunista ihasteltavaa, joiden parissa viettää hetken jos toisenkin. Piipahda siis kesän aikana Finlaysonille ja sukella taiteen monimuotoiseen mereen.

Lähteet: Tapahtuman omat sivut

Teksti ja kuvat: Jenni Salonen