Keijon taival eli 1000 X Sorsalampi

Ihminen asettaa jonkun tietyn tavoitteen, josta ei tingitä.

Asia on hyvin yksinkertainen, vaikka Keijo, omalta nimeltään kulttuurituottaja Timo Tapio, ei olisikaan. Tahtotilan ollessa kohdillaan ihminen asettaa jonkun tietyn tavoitteen, josta ei tingitä. Tässä tapauksessa tavoite: kiertää kävellen Tampere Talon kupeessa sijaitseva Sorsalampi tuhat kertaa ympäri. Syy: oman fyysisen ja henkisen kunnon ylläpito ja nostaminen sekä toisten inspirointi samankaltaisiin tekoihin. Kuningasideoista ja sanoista toimintaan. Mikä tärkeintä, ehdottomasti hyvällä fiiliksellä, mies painottaa!

Muun muassa eräänä hienona päivänä Suomen jalkapallon maajoukkue Huuhkajat kävelivät Keijon kanssa yhden kierroksen ollessaan pelimatkalla täällä Tampereella, nääs. Timo jatkoi vielä oman urakkansa loppuun eli 999 kierrosta. Päivä päivältä noin 500 kilometriä tuli täyteen. Yhtenä hienoimpana asiana Keijo piti sitä, että noin 250-300 henkilöä liittyivät tähän tempaukseen, kun sana kiiri kaupungin asukeista aina nepalilaisiin turisteihin saakka. Ihan tosi.

”Keijo” oli vain nimi tälle projektille – se ei siis varsinaisesti tarkoita mitään tai ketään. Tietenkään. Uusia ns. poikkitaiteellisia projekteja hän sanoo varmasti tekevänsä, mutta oloaan tyhjäksi kutsuva taiteilija ei suunnitelmiaan halua paljastaa. Terveisillään hän kuitenkin kannustaa mm. nauhalaisen lukijoita olemaan enemmän kuin uskaltavat, tehdä oman hyvinvointinsa eteen vapauden vallitessa melkein mitä vaan ja sillä ehdolla, että kotisohvalle ei anneta armoa. Se jää, vaikka pienellekin tauolle, saatana.


Keijo pitää mottonaan seuraavaa: ”Soita omaa säveltäsi niin puhtaasti ja kirkkaasti kuin ikinä pystyt.” Erilaisten kävelytempausten ohessa kulttuurituottajamme on myös tehnyt runokirjan nimeltään ’Laivat’, joka sisältää sata runoa. Tekniikkana oli kysyä ihmisiltä seitsämän sanaa, joista taiteilija itse muotoili runon minuuteissa, siltä istumalta. Laivat-kirjaan ovat osallistuneet mm. Andy McCoy, Dave Lindholm ja Paula Vesala. Tätä haastattelua tehdessäni en malttanut pyytää näyttöä ja omat henkilökohtaiset vapaasti valitsemani seitsämän sanaa olivat seuraavat: 
hiki, rakkaus, riski, luonto, perkele, huominen, kengät.

Noin kolmen minuutin päästä Timo ojentaa minulle paperin, jonka sisältämiin sanoihin on yhtä järjetöntä kuin osuvaa päättää tämä ainakin minua henkilökohtaisesti inspiroiva tarina ”Keijosta”: Otat riskin, uhmaten huomista, rakastaen tätä päivää, itseäsi ja universumia. Kaadut ehkä sielusi hikeen, toteat kerran: Perkele! – ja nouset taas. Luonto kantaa sinua, olit kengittä tai et. Rakkaus kaikkeen syleilee riskinottajaa, ihmistä, perhosta ja pelkoakin. Go for it!”

Juttu/kuvat: E.L