Katajaginigraavattu siika ja lohi

Jouluresepti

Ainekset:

1 kg lohi tai siikafilettä (ruodoton tai ruodot poistettuna)
noin 2 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
1tl katajanmarjoja murskattuna
2 rkl giniä (myös esim. koskenkorva käy)
pakastekarpaloita, rouhittua pippuria ja rosmariinin oksia koristeeksi

Valmistus:

Nypi mahdolliset ruodot fileistä. Huuhtele tarvittaessa kevyesti kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla taputellen. Aseta kirjolohi- tai siikafileet astiaan nahkapuoli alaspäin. Levitä pintaan mahdollinen gini tai muu väkevä. Ripottele fileille sitten pieni määrä sokeria, niin kala pysyy pehmeänä. Levitä merisuola tasaisesti fileen päälle harvakseltaan yhteen kerrokseen. Ropsottele myös murskatut katajanmarjat. Peitä fileet kelmulla. Laita päälle kevyt paino.
Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pyyhi pinnalta suola ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla taputellen. Leikkaa ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi ja rullaile vaikka ruusukkeiksi vadille. Ripottele pinnalle koristeeksi pakastetut karpalot ja rouhittua pippuria. Aseta rosmariinin oksat ikään kuin havuiksi.
Graavisuolattu kala säilyy kokonaisina fileinä jääkaapissa 4-5 vuorokautta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.