Kammottavan maukas kurpitsakeitto

Halloween -resepti

Aineet:

1 1/2kg butternut- tai talvikurpitsaa (700 g valmista kurpitsasosetta)
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
1/2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 rkl mietoa currytahnaa (tai noin. 2 tl curryjauhetta)
1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
öljyä kuullottamiseen
1l vettä
1 kasvisliemikuutio
400g kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistus:

Palastele kurpitsat kuuteen osaan, poista siemenet ja asettele palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin. Kypsennä paloja 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää.

Kaavi kurpitsansisus lusikalla kuoresta kattilaan. Kuullota silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja inkivääriraaste pannulla öljytilkassa. Lisää curry sekä jeera ja kuumenna hetken aikaa sekoittaen.
Kumoa seos kurpitsasoseen sekaan kattilaan ja lisää vesi, kasvisliemikuutio ja keitä noin 5 minuutin ajan.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile vaikka paahdetun maalaisleivän kanssa ja koristele annokset norottamalla pintaan kiepautukset ranskankermaa (tai kookoskermaa) ja yrttiöljyä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.