Juice Leskisen Lamminpään lumous hävikkipossusta

Onko käsiisi jäänyt porsaan lihaa pihvi- tai filemuodossa, joka parasta ennen päivämäärän perusteella olisi käytettävä hetimiten. Lamminpään lumous on oiva resepti muuttaa fileet tai kasa pihvejä sopivaksi kastikeruuaksi. Lumoukseen soveltuvat niin kokonainen sian sisä- tai ulkofile sekä kummastakin valmistetut valmiit pihvit. Valmiiksi marinoidutkin käyvät hyvin kunhan marinadin pesee kylmällä vedellä pois.

Valmistus:

Pese mahdolliset marinadit kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi paperilla. Leikkaa fileet noin puolen sentin tai sentin siivuiksi. Fileen voi leikata ennen siivuttamista pitkittäissuunnassa kahteen osaan, jotta saadaan sopivamman kokoisia pihvejä. Suikaloi sipuli ja murskaa valkosipuli. Mausta marinoimattomat palat mustapippurilla sekä suolalla ja paista kauniin värisiksi kuumalla pannulla noin 3-4 minuuttia per puoli. Ota lihat pannulta sivuun odottamaan, lisää tilalle sipulit ja kuullota. Lisää tomaattipyre ja kuullota hetki. Lisää sitten kerma ja mausteet. Lisää lihat takaisin pannulle kastikkeeseen ja keittele hetki niin, että saat tasaisen kastikkeen. Anna kiehua hiljaa hetki ja tarjoile vaikka riisin tai pottujen kera. Sopii hyvin myös uusien perunoiden kanssa.

 

Noin 500-800g porsasta pihvi-/pihviksi leikattavassa muodossa (marinoitua tai marinoimatonta)

4 dl kermaa

2 rkl sinappia

4-6 rkl tomaattipyrettä

2 pientä tai 1 iso sipuli
ainakin 6 valkosipulin kynttä tai 1-3 yksikyntistä valkosipulia

1-1.5 tl mustapippuria rouheena

Maun mukaan: kanelia, inkivääriä, currya, suolaa.

1 Comment

Vastaa