Ainekset
Hillo:
500 g klementiinejä
1 kpl sitruuna
250 g sokeria
1-2 rkl glögimaustetta
Tortut:
1 pkt voi- tai torttutaikinaa
1 kpl kananmuna
hieman jauhoja
Valmistus:
Ota taikina sulamaan hyvissä ajoin. Raasta yksi klementiininkuori sekä puolet sitruunan kuoresta. Kuori klementiinit ja poista niistä siemenet sekä valkoiset kuoren jäänteet. Purista sitruunan mehu. Pilko klementiinit ja lisää kattilaan raastettujen kuorten, puolikkaan sitruunan mehun ja glögimausteen kanssa. Voit lisätä hieman vettä edistääksesi hedelmien hajoamista. Lisää sokeri, sekoita ja kiehauta. Laske lämpö miedoksi ja keitä koko ajan sekoittaen puolisen tuntia. Kun hillo on saavuttanut halutun koostumuksen ota se pois levyltä ja jäähdyttele noin vartti. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Hillon jäähtyessä kauli taikina noin puoleen alkuperäisestä paksuudesta. Leikkaa muotilla taikinasta kuvioita, esim. tähtiä. Aseta puolet kuvioista pellille ja nostele jokaisen keskelle teelusikallinen hilloa. Asettele loput kuviot hillottujen kuvioiden päälle. Riko pienessä kulhossa haarukalla yksi muna ja sudi tortut sillä. Paista n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen nauttimista.
Resepti: Humppa
Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?