Joulukalenteri 2022, luukku 12

Tämän päivän joulukalenteriluukkuun on poimittu kokoelma paketointivinkkejä Nauhalaisen lukijoille. Näiden avulla onnistut tekemään näyttävän paketoinnin joululahjoihin ja samalla säästät kustannuksissa.

 

1. Lahjapaperina voit aina käyttää kaupasta saatavan paperin sijaan keräyspaperia. Esim. sanoma -ja aikakauslehdistä voi löytää näyttävän näköisiä sivuja, jotka tarjoavat paketin saajalle enemmän tutkittavaa kuin tavallinen lahjapaperi. Esimerkiksi aikakauslehden ristikkosivu voi lahjapaperina tarjota lahjan saajalle mukavaa puuhastelua.

2. Lahjan voi paketoida myös kankaaseen, jos nurkissa sattuu lojumaan vaikka ylimääräistä ompelumateriaalia. Japanilainen furoshiki -tyylinen lahja on näyttävä ja paketointimateriaalin voi aina käyttää seuraavana vuonna uudelleen.

3. Lahjan koristeluun voi käyttää rajattomasti mielikuvitusta. Paperiin pakattuihin lahjoihin voi liimata vaikka käpyjä, havunoksia, kanelitankoja ems. jouluun liittyvää. Älä kuitenkaan käytä liimaa kankaaseen käärittyihin paketteihin, sillä liima menee helposti kankaan läpi ja voi pilata lahjan.

4. Lahjakori on myös aina näyttävä lahja, jonka avulla voi myös saada lahjan saajat viettämään hieman yhteistä aikaa korin sisältöä tutkiessa. Koriin kannattaa lastata perinteisesti ainakin herkkuja, sekä syötävää että juotavaa. Lisäksi mukaan voi laittaa vaikkapa kahvia ja teetä sekä koristeita ja kynttilöitä. Jos kori on tarkoitettu useammalle henkilölle, voi siihen laittaa mukaan myös pieniä yksittäisiä lahjoja. Korin voi myös koristella jouluiseksi esim. punaisella nauhalla, kävyillä ja havuilla ja parilla joulukuusen koristeella.

Teksti: Sami O.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa