Jatkoa Hämppi-kaaokselle

Insinöörit ja visionäärit samassa kaupungissa

On kaunis Ku(a)rjala, on täynnä kuoppia. Kuva: Toni

Suora lainaus 5.11.2019 tiedotteesta esityksestä ratikan jatkosta Hatanpäälle: ”Tavoitteena on toimiva arki rakentamistöiden aikana”. Hyvin on toiminut tähänkin asti – ehkä jonkun mielestä, ainakin paperilla.  Raitiotien jatko Hatanpään valtatielle on varmasti ihan jees, toteutustapa aiempien projektien kohdalla herättää silti heti negatiivisen mielentilan.

Toivottavasti asiaa oikeasti mietitään myös ihmisen näkökulmasta. Tällä hetkellä ei tunnu mitenkään humaanilta katsoessa tungosta Sokoksen edessä – jo kolmatta vuotta.  Joskohan korttelivälin voisi tehdä kokonaan valmiiksi vuodessa, mahdollisimman lyhyellä haitalla. Itseasiassa alkupää välillä Hämeenkadulta linja-autoasemallehan on ollut remontissa jo pari vuotta. Hämmästyttävää, kun virallisesti siellä ei ennen vuodenvaihdetta rataa ole rakennettukaan. Positiivisesti ajatellen, pätkä on onneksi jo valmiina ja levällään.

Uusi vuosi, uudet kujeet. Piakkoin nähdään insinöörin mielikuvituksen rikkaus, kulkemisen hankaloittamisen maksimointi. Todennäköisesti uusi vuosi tuo mieleen vanhat ajatukset. Kuinka asfaltin alapuolinen maailma saa valohoitoa seuraavat pari vuotta, ilman näkyvää muutosta. Lopputuloksesta unelmoidessa itseltäni eivät unohdu montut, ruuhkat ja kiertotiet, vaikka kuinka yritän suhtautua positiivisesti kaupungin eteenpäin menemiseen. Ehkä sitten joskus… Onhan osa Hämeenkadustakin jo ihan valmis ja hieno urbaani pääkatu.

Kaupunkilaisten valitus ehkä on osittain kulkeutunut työmaan johdolle, ja seuraava pätkä tehdään nopeasti valmiiksi ottaen huomioon kustannustehokkuus, aikataulu ja mahdollisimman jouhea liikkuminen keskustan alueella. Tämä on edistystä hyvät kansalaiset, teidän parhaaksenne. Ja me tiedämme teidän parhaanne.

Ehkä…

Ihmettelijänä Tero.

Samanlainenhan tämä on ollut jo pari vuotta. Kuva: Tero