Herkkutattisoossi

Näin elokuussa alkaa jo sateista riippuen sienisatoa olemaan metsissämme ja ne olisi hyvä kerätä talteen etteivät mätäne sinne talven tullessa. Lisäksi metsän antimien hyödyntäminen vähentää teollisuudessa tuotettujen elintarvikkeiden käyttöä ja auttaa näin myös ilmastonmuutosta vastaan. Kaikenpäälle ne ovat myös ILMAISIA! Maksavat vain vaivan.

Aineet:
voita paistamiseen
1 sipuli
300 g tatteja
0,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä + puolikas kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
suolaa maustamiseen

Valmistus:
Puhdista sienet ja pilko sopiviksi suupaloiksi tai pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulia voissa, lisää sienet, kääntele, kunnes sienet kutistuvat ja pehmenevät. Lisää hieman voita. Lisää myös sekaan jauhot tasaisesti, sekoita ainekset keskenään ja paista hieman että jauhot saavat hieman väriä. Lisää vesi, liemikuution pala murennettuna ja kerma, hauduttele miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia että soossi saostuu. Mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoa esim. jauhelihapihvien tai lohen kanssa. Sopii myös pelkältään pastan kera.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.