Helppo kookoskermavaahto ja mansikkamelba

binary comment

Kokeile erilaista jälkiruokaa! Kookosmaidosta valmistettu kookoskermavaahto sopii niin maitoallergisille kuin vegaaneille. Kookoskermavaahto on helppo valmistaa ja käyttömahdollisuuksia voi keksiä lukemattomia. Kookoskermaa voi käyttää kermavaahdon tapaan leivonnaisissa tai sen voi nauttia sellaisenaan, vaikka hedelmien tai marjojen kanssa. Kookoskerma maistuu myös mansikkamelban kera. Kookostölkkiin jääneen kirkkaan nesteen voi sekoittaa esimerkiksi smoothien joukkoon tai käyttää ruuanlaitossa. Kookoskerma sopii erinomaisesti itämaisiin ruokiin, kuten wokkeihin.

Kookoskermavaahto

2 tölkkiä täysirasvaista kookosmaitoa (säilytä yön yli jääkapissa)

haluamaasi makeutusta (kokeile perussokerin sijasta karamellimaista intiaanisokeria tai hunajaa)

1 tl vaniljajauhetta (voi jättää myös pois)

Avaa kookoskermatölkki, joka on viilennetty yön yli jääkaapissa. Kaavi vatkauskulhoon ainoastaan paksu valkoinen kerma, jätä kirkas neste tölkkiin. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes kerma alkaa notkistua ja muuttua vaahtomaiseksi. Lisää haluamaasi makeutusta sekä vaniljajauhe. Jos kerma on liian nestemäistä, pidä sitä hetki jääkaapissa.

Kookoskermaa voi käyttää kermavaahdon tapaan leivonnaisissa tai sen voi nauttia sellaisenaan vaikka hedelmien tai marjojen kanssa. Kookoskerma maistuu myös mansikkamelban kera.

Mansikkamelba

200 g mansikoita

sokeria

sitruunanmehua

Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Lisää sokeria makeutukseksi ja sitruunanmehua pyöristämään makua. Tarjoile kastikkeena kookoskerman kera.

Resepti ja kuvat: Seidi