Hävikkijogurttipannacotta

Jogurttipannacotta on hyvä tapa muuttaa jääkaappiin lojumaan jääneet käyttöpäivämääränsä kohdanneet jogurtit ja kermat raikkaaksi jälkiruuaksi.

Valmistus: Laita liivatelehdet likoamaan pieneen määrään kylmää vettä. Keittele kermaa kunnes se kiehahtaa ja siirrä levyltä. Lisää sitten sokeri ja puristellut liivatelehdet. Sekoita vaikka vispilällä kunnes liivatelehdet ja sokeri ovat liuenneet kermaan. Lisää joukkoon vielä vaniljasokeri ja jogurtti tasaiseksi sekoittaen. Jaa seos pieniin desin tai parin astioihin vaikka esimerkiksi kahvikuppeihin tai kirkkaisiin juomalaseihin. Peitä annokset kelmulla. Nostele astiat jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.

Pannacotat voi koristella mieltymystensä mukaan esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai vaikka hillolla. Valmistusvaiheessa kerma seokseen voi myös paseerata pari desiä sulatettuja pakastemarjoja, mutta silloin täytyy lisätä hieman sokerin määrää ja yksi tai kaksi liivatelehteä.

Ainekset:
3 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen jogurtti)
Marjoja tai muuta makeaa

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.