Duunibussi

työvoimapalvelut kotinurkille

Tampereella on kehitetty Tampereen työvoimapalvelujen sekä Tailor’s Housen toimesta työvoimapalveluja tarjoava Duunibussi. Bussin ideana on olla työvoimapalveluja lähemmäksi tuova kohtaamispaikka, ja se on toiminut 2018 kesästä lähtien. Astuimme rohkeasti duunikauppa-auton perukoille, ja haastattelimme paikalla olevia palvelujen tarjoajia.

Bussiin voi tulla kysymään mitä tahansa työnhakuun liittyvää. Mukana voi olla omavalmentaja tai vaikkapa yritysneuvoja, Spring Housen työnohjaaja, rekrytoijia tai Kelan asiantuntija. Alun perin idea Duunibussista on lähtenyt kilpailusta, jossa työntekijät saivat kehitellä uutta toimintaa. Ajatuksena oli, että työvoimapalveluiden tulisi olla helposti jokaisen tavoitettavissa, ja että kukin pääsee helposti kysymään omaan työnhakuun liittyvistä asioista.

Auto on kierrellyt kauppakeskusten pihoilla, Laikun lavan läheisyydessä ja eri rekrytointitapahtumien yhteydessä, ja lisäksi on toteutettu toisen oppiasteen vierailuja. Palvelut voi myös tilata paikan päälle. Myöhemmin saattaa olla tulossa yhteistyötä muidenkin paikkakuntien kanssa asian tiimoilta.

Tällä bussilla voi päästä vaikka töihin.

Vastaanotto on ollut lämmin asiakkaiden puolelta, vähän paikasta riippuen. Yleensä ihmisiltä riittää jotain työnhakuun liittyvää kysyttävää. Nuoret ovat olleet kiinostuneita siitä, minkälainen ansioluettelo kannattaa tehdä kiinnittääkseen rekrytoijien huomion.

Ihmisiä on vaihtelevasti saatu tavoitettua bussin avulla. Idea on hyvä, mutta aina voi toimintaa kehittää paremmaksi. Keväälle koitetaan kehittää toimintaa ja keksiä uusia ideoita sen suhteen, missä työvoimapalveluja voisi olla helposti tavoitettavissa. Ihmisiä ovat kiinnostaneet avoimet työpaikat ja neuvot siitä, miten lähestyä niitä.

Tällaisia jutustelivat työnsuunnittelija Maiju Huhta, joka vastaa Duunibussin pyörittämisestä. Mukana olivat myös Spring Housen työnhaunohjaaja, oma valmentaja sekä Tailor’s Housen edustaja.

Teksti: Arto Toikkanen
Kuvat: Janne Karjalainen