Bändiryhmä teki levyn

Kultturellien bändiryhmä nauhoitti levyn Kaukajärvellä ja Nauhalaisen toimitus sai sen kuunneltavaksi. Kävimme paikan päällä ottamassa kuvia bändikämpällä. Haastattelu projektin ideoineen Villen kanssa hoidettiin sähköpostin välityksellä.

Mistä tuli idea tähän projektiin?

Olen jo pitkään haaveillut omasta levystä, johon tulisi omaa pianonsoittoa coverkappaleiden muodossa. Hienoa oli se, että saatiin myös muitakin bändiryhmäläisiä osallistumaan kappaleiden soittamiseen. Osassa kappaleissa kuulee myös rumpujen, kitaran ja basson soittoa. Täällä kun on puitteet nauhoitella, niin mikäs siinä!

Mikä oli roolisi tässä projektissa?

Itse sain pianonsoittajana päättää ja valita kappaleet, mitä soitetaan ja nauhoitetaan levylle.

Millainen on taustasi musiikin saralla? Entä onko sinulla aiempaa kokemusta levyn tekemisestä?

Aloitin noin 16-kesäisenä pianon soittamisen. Se sai alkunsa siitä, että löysin ikään kuin vahingossa eräänä aamuna Youtuben maailmasta Linkin Parkin – In The Endin pianolla soitettuna. Kuuntelin sitä ja siitä syntyi inspiraatio päästä kokeilemaan äidin kouluaikoinaan hankkimalla Petrof-merkkisellä pianolla. Sitähän se sitten oli, ravaamista tietokoneelta pianolle ja takaisin. Yllättäen niitä kappaleita alkoi lyhyessä ajassa sitten kertymään ja nälkä kasvoi opetella uusia kappaleita. Linkin Parkin ja Metallican kappaleista alkoivat sitten ensimmäiset opettelut. Aiempaa kokemusta ei ole levyn tekemisestä.

Musiikilliset esikuvasi?

Bändeistä Nightwish on se, jota olen suurimman osan elämästäni diggailut. Heidän musiikkiin olen tykästynyt siitä lähtien kun he julkaisivat ensimmäisen levynsä ja nimenomaan juuri Tarja Turusen laulamana. Harvoin bändit osaavat tehdä monta hyvää kappaletta, kun yleensä heillä on se yksi tai kaksi hittiä, mutta Nightwish osaa tehdä todella monipuolisesti hyvää musiikkia.

Nykyään pianisteista David Nevuen tuotantoa tykkään kuunnella ja myöskin soittaa.

Missä levy on nauhoitettu ja kauanko nauhoitukset kestivät?

Nauhoitukset on toteutettu Kaukajärvellä bändikämpällä ja tätä levyä ruvettiin työstämään keväästä alkaen, joten onhan siinä kuukausia mennyt. Korona vähän pitkitti tätä projektia, koska itse olin jonkun aikaa pelkästään etänä Nauhan toiminnassa. Iso kiitos kuuluu bändikaverillen Otolle, koska hän on auttanut näiden nauhoitusten ja miksausten kanssa. Ilman häntä tämä projekti olisi jäänyt vain haaveilun puolelle. Peukut siitä! Kiitokset haluan antaa myös muille bändikämpän jäsenille, jotka ovat olleet halukkaita soittamaan osa kappaleista. Ollaan jo yhdessä Oton kanssa saatu seuraava levy kappaleiden osalta viimeistä viimeistelyä vaille valmiiksi. Siihen tulee 15 kappaletta, kun ensimmäisessä oli 13.

Oliko levystä tarkoitus tehdä alunperin instrumentaalinen vai oliko siihen ehdolla laulajaa?

Pelkästään instrumentaalinen.

Miten biisivalintoihin on päädytty ja ovatko ne sinun valitsemat vai onko porukalla mietitty?

Tarkoitus oli, että levyllä olisi vähän erilaista musiikkia menevästä melankoliseen ja mielestäni tässä oltiin hyvin onnistuttu. Kappaleet ovat olleet minun päätettävissäni ja se on ollut ok kaikille, jotka ovat osallistuneet soittamaan näitä kappaleita.

Onko levyllä jokin teema?

Levyllä ei ole mitään erityistä teemaa.

Millainen musiikkimaku sinulla on ja miten se näkyy tässä levyllä?

Tykkään kuunnella vähän kaikenlaista musiikkia esim. heviä, rockia, poppia, pianomusiikkia ja 80-90-luvun musiikkia. Räppiä tai klassista musiikkia en ole koskaan edes halunnut opetella kuuntelemaan.

Mitä haasteita kohtasitte levyn teon aikana ja oletteko tyytyväisiä lopputulokseen?

Aikataulutus oli ehkä suurin haaste ja toki sen ymmärtää hyvin, koska Otolla oli samaan aikaan myös omia projekteja. Muutamia kappaleita jouduttiin nauhoittamaan uudestaan, koska ei oltu ensimmäiseen nauhoitukseen tyytyväisiä. Seuraavalla nauhoituskerralla meni paremmin ja muutenkin levyn valmistuttua ja sen kuunneltua läpi, niin ollaan lopputuloksekseen tyytyväisiä. Toisen levyn kappaleiden julkaiseminen levylle olisi tarkoitus olla valmis 18.12.20, näin ollaan yhdessä Oton kanssa päätetty, joten sitä odottelemaan juuri ennen Joulua!

Onko suunnitelmissa tehdä omaa musiikkia tällä kokoonpanolla?

Itse en ole saanut sitä harvinaista lahjaa, jolla voisin kyetä luomaan aivan omaa musiikkia. Kaikki nämä kappaleet, joita olen opetellut soittamaan, on ainoastaan Youtuben ansiota, mutta seuraavaa levyä odotellessa.

Teksti: Terhi
Kuvat: Teijo

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa