Anna valosi loistaa!

Pimeän ajan näkyvyyden tärkeydestä.

Nauhalainen sai kommentin kaupungin pimeään tilanteeseen Ylikomisario Jari Näkiltä Tampereen Liikkuvasta poliisista: ”Tämän niin sanotun liikennekaaoksen keskellä on tärkeintä muistaa erityisesti liikennesääntöjen noudattaminen.” Hän korosti kaikkien osapuolien sovittelua, ja että kukin tahollaan pysyy ajan hermoilla.

Liikenneremontit eivät tule yhdessä yössä saati vuodessa valmiiksi, joten ei ole olemassa taikakonstia, jolla ne toteutuisivat. Näkki tähdensi vielä, että Tampereen asukkaille tämän ajan voisi ottaa positiivisuuden kautta kärsivällisyyden ja toisen huomioon ottamisen suurena ja hyvänä mahdollisuutena – sekä suoraan sanottuna pakkona.

Päiväkodin lapset ovat varustautuneet hienosti.

Suomi on yksi maailman äidillisimmistä maista, joka holhoaa pienintäkin asiaa huolella ja ihan vain toisinaan tarpeettomasti. Yhtä asiaa kuitenkaan ei ole laissa määrätty. Se on jokasyksyinen kaamosajan heijastimien käyttö.

Mielestäni sitä ei tarvitsekaan kaiken muun huolen lisäksi asettaa lainsäädäntöön, vaan takoa jokaisen pohjolan ihmisen maalaisjärkeen. Tilastot kun kuitenkin kertovat joka vuosi kuolematapausten ja onnettomuuksien valossa, että mustissa vaatteissaan kulkevat ihmiset ovat tämän vaaran itselleen luoneet. Zombieina kulkevat älypuhelimiensa valoon tuijottajat ovat vallanneet heijastimien paikan, mikä tekee vaarasta ymmärrettävästi vielä hullumpaa.

Pyöräiljöiden näkyvyyttä ei voi tarpeeksi korostaa.

Hyvä ystäväni, joka pyöräilee töihinsä niin aamu- kuin iltavuoroihinkin, on luvannut ostaa (ja heittää päin näköä) ensi palkastaan ainakin sata heijastinta/pyörävaloa kanssapolkijoille, jotka ilmestyvät kuin tyhjästä hänen eteensä. Pimeässä voi käydä hyvinkin huonosti.

Toinen Tampereella paljon autoileva ystäväni allekirjoittaa saman. Hän on myös huomannut mielestään holtittoman epähuomion liikenteessä, oli kyseessä sitten jalankulkijat tai lujaa polkevat pyöräilijät, jotka ovat unohtaneet yhden perussäännön: katso sekä oikealle että vasemmalle ennen kuin ylität tien – mikäli mielit huolehtia matkantekosi jatkumisesta.

Valaise myös lemmikkisi hämärään!                    

Valpas mieli ei tunnu riittävän, vaikka niin sanotaan ja lauletaan, että se on turva verraton. Joka tapauksessa muista: aina liikenteessä monta ratikkatilannetta ompi eessä.  Syksyisin upeat luonnon värit mutta myös pimeys ympäröivät meitä, vaikka pimeää ei tarvitsekaan pelätä. Se pelko on muilla, jos et anna valosi loistaa!

E-.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa