Vesimelonia syödessä on myös mahdollista vaikuttaa hävikkiin. Melonin kuoren valkoisen osan voi valmistaa rapeaksi etikkameloniksi ja näin vähentää biojätteen määrää.
Ainekset:
Melonin kuori (noin litra kuutioina)
2,5 dl omenaviinietikkaa
2,5 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl sinapinsiemeniä
3 tl suolaa
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl chilirouhetta
Valmistus:
Kuori melonin vihreä pinta kuorista kuorimaveitsellä. Kuutioi sitten kuoret peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Lisää kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta ja sekoita niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Lisää kattilaan sinapinsiemenet, suola ja chili. Lisää kuutioidut kuoripalat liemeen ja keitä 5 minuuttia hiljalleen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia.
Lusikoi vesimelonin kuoret liemestä puhtaisiin lasitölkkeihin. Kaada päälle pikkelöinti liemi. Anna maustua jääkapissa esim. yön yli mutta ainakin noin 12 tuntia. Tarjoile esimerkiksi liharuokien lisukkeena, salaateissa tai vaikka hampurilaisen välissä suolakurkkujen tapaan. Pikkelöidyt vesimelonin kuoret säilyvät jääkaapissa noin kuukauden.
Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?