Yleistietovisa #70

1. Millä lisänimellä Earvin Johnson tunnetaan paremmin?

Correct! Wrong!

Earvin "Magic" Johnson Jr. on aktiiviuransa lopettanut koripalloilija. Hän pelasi koko ammattilaisuransa NBA-joukkue Los Angeles Lakersissa. Johnsonin sopimus Los Angeles Lakersin kanssa vuonna 1981 käsitti ennätykselliset 25 vuotta.

2. Mikä on sarjiskissa Karvisen lempiruoka?

Correct! Wrong!

Karvinen on Jim Davisin luoma strippisarjakuva, joka kertoo ruoasta ja nukkumisesta pitävästä Karvinen-kissasta, tämän isännästä Eskosta ja tyhmästä, lähes aina läähättävästä Osku -koirasta. Karvisen lempiruoka on lasagne ja lempijuoma vahva kahvi.

3. Lemuel on paitsi kuningas raamatussa niin kenen muun tunnetun etunimi on Lemuel?

Correct! Wrong!

Gulliverin retket on Jonathan Swiftin kirjoittama, neljään osaan jaettu satiiri merimiehen haaksirikoista kummallisiin maihin. Benjamin Motte julkaisi Gulliverin retket kahdessa osassa vuonna 1726.

4. Mikä on moussakan pääraaka-aine?

Correct! Wrong!

Moussaka on perinteinen ja suosittu kreikkalainen vuokaruoka.

5. Missä elokuvassa Robert De Niro lausahtaa kuuluisan ”You talkin’ to me?”

Correct! Wrong!

Taksikuski on vuonna 1976 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen psykologinen jännitys- ja draamaelokuva, jonka on ohjannut Martin Scorsese ja käsikirjoittanut Paul Schrader. Elokuva sai kaikkiaan neljä Oscar-ehdokkuutta, muun muassa parhaasta elokuvasta ja parhaasta miespääosasta, mutta ei voittanut yhdessäkään sarjassa.

6. Minkä maalainen olut Heinäkenkä eli Heineken on?

Correct! Wrong!

Heineken International on alankomaalainen panimoyhtiö, joka on tuotantomäärältään yksi maailman suurimmista. Sen tunnetuin olutmerkki on Heineken. Yhtiön pääkonttori on Amsterdamissa. Sen historia alkaa vuodesta 1864, kun Gerard Adriaan Heineken osti De Hooibergin panimon Amsterdamissa.

7. Suosittu ruotsalainen musiikintuottaja ja DJ Avicii on oikealta nimeltään…?

Correct! Wrong!

Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling, (8. syyskuuta 1989 Tukholma, Ruotsi − 20. huhtikuuta 2018 Masqat, Oman) oli ruotsalainen musiikkituottaja ja DJ. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2011 julkaistulla kappaleellaan ”Levels”, joka nousi kymmenen parhaan kappaleen joukkoon useiden maiden listoilla. Aviciin kappaleista ovat menestyneet laajasti myös ”Wake Me Up!”, ”Hey Brother”, ”Waiting for Love”, ”The Nights”, ”The Days”, ”Addicted to you”, ”I Could Be the One”, ”You Make Me” sekä ”Silhouettes”.

8. Millä nimellä Raider patukka tunnetaan nykyisin?

Correct! Wrong!

Pohjoismaissa ja Turkissa suklaapatukan nimi vaihtui Raiderista Twixiin vuonna 2000. Raider-suklaapatukan nimimuutos Twix-suklaapatukaksi aiheutti pienen skandaalin vuonna 2000.

9. Minkä maan perinneruoka on khinkali?

Correct! Wrong!

Khinkali on georgialainen perinneruoka. Ne ovat taikinanyyttejä, joiden täytteenä on tyypillisesti voimakkaasti maustettua lihaa. Myös muita täytteitä, esimerkiksi juustoa ja vihanneksia, käytetään.

10. Missä USAn osavaltiossa sijaitsee Princetonin yliopisto?

Correct! Wrong!

Princetonin yliopisto New Jerseyssä Yhdysvalloissa on vuonna 1746 perustettu, Yhdysvaltojen neljänneksi vanhin yliopisto. Sitä arvostetaan etenkin poliitikkojen, arkkitehtien ja teknisen alan oppilaitoksena.

Visan tekaisi: Matti R

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa