Verkkolehden top 5 Kauhupeli suositukset

Verkkolehti nauhalaisen laatima lista hyytävistä ja selkäpiitä karmivista videopeleistä, joita suosittelemme pelamaan.

Doki Doki Literature Club

Alustat: PC, SWITCH, XBOXit, PS4
2017

Henna:
Oma lempparini on vuoden 2017 Doki Doki Literature Club! Kyseessä on visual novel-peli, joka ensikatsauksella näyttää söpöltä ja viattomalta, mutta joka todellisuudessa on psykologinen kauhupeli. Mitä vähemmän pelistä tietää, sitä jännittävämpi kokemus se on.

Reeta:
Valitsin Doki Doki Literature Club – nimisen pelin joka on psykologista kauhua herättävä visuaalinen novelli.
Pelaat hahmona jonka pitäisi valita koulun jälkeen mieleinen kerho tai harrastus mihin liittyä.
Vanha lapsuuden aikainen ystäväsi on jo kirjakerhossa jossa kirjoitetaan runoja, juodaan teetä ja syödään kuppikakkuja.
Liityt mukaan kerhoon ja pian saatkin jo kosketuksen peliin joka ei ole pelkkää runojen tulkintaa.

 

Dead by Daylight
Alustat: PC, PS4, XBOXit, Switch, Mobiili
2016

Henna:
Dead by Daylight on moninpelattava selviytymis- ja kauhupeli. Pelissä on yleensä mukana viisi pelaajaa, joista yksi on tappajan roolissa ja neljä muuta pelaajaa yrittävät selviytyä. Tappajan tavoite on uhrata mahdollisimman monta selviytyjää ja selviytyjien tavoite on avata poistumisportit ja paeta hengissä. Peli julkaistiin vuonna 2016 ja on siitä lähtien ollut poikkeuksellisen pitkään hyvinkin suosittu kauhupeli.

 

Alien Isolation
Alusta:PC, Nintendo Switch, XBOXit, PS 4
2014

Juha:
Itse valitsin Alien Isolationin koska itse suuri alienfani ja pidän alien tyylisestä kauhusta.
Alien Isolation on kauhupeli joka sijoittuu Aliens universumin Sevastopol avaruusasemalle. Päähahmona toimii Amanda Ripley, paremmin tunnetun Ellen Ripleyn tytär.
Ellen etsii asemalta kadonnutta äitiään jatkuvan painostavan kauhun alla jolle potkua antavat ikoninen Drone luokan Alien, tuttu muunmuassa alkuperäisestä Alien elokuvasta, jossa samantyyppinen Drone kiusasi Amandan äitiä.

Alienia ei voi pelissä suoraan tappaa, vaan selviytyminen hoituu käyttämällä hyväksi aseman erilaisia piilopaikkoja, kuten kaappeja, joita tulet käyttämään pelin aikana moneen kertaan, joten kaapista pääset tulemaan pois hyvin usein 🙂

Pelissä voit myöskin valmistaa erilaisia työkaluja kuten äänentekijöitä ja liekinheittimiä, joita voit käyttää Alienin houkuttelemiseen pois luotasi tai mikäli Alien on jo tulossa päälle, voit käyttää esim edellämainittua liekinheitintä sen pois häätämiseen.

 

Clock Tower
Alusta: SNES, PS1
1995

Lasse:
Valitsin 16-bittis aikaisen kauhupelin. Yksi ensimmäisistä peleistä jossa tarkoituksena oli selviytyminen ja vähäinen vastaan kamppailemista. Saksipoika jahtaa sinua takaa ja pääsääntöisesti juokset karkuun ja piiloudut. Pelin edetessä osasaat hidastaa vihollisen kulkua kepposilla ja muilla keinoilla. Pelin hidas eteneminen ja vähäiset äänet luovat piinaavan tunnelman.
Pelin juonena orpolapsena joudut muutaman muun nuoren kanssa uuteen kotiin isoon kartanoon jossa on tietysti titulaarinen kellotorni. Siellä välittömästi alkaa tapahtumaan outouksia. Ystävät katoavat ja mysteeriä aletaan ratkomaan. Pahoilaisen manausta ja muuta kivaa on luvassa jos kykenet astua uhmaavaan kellotorniin. Muaha-ha-ha-ha-ha-ha-haa.

 

Friday the 13th
Alusta: NES
1989

Sammakko:
Friday the 13th on hyvä esimerkki siitä miten ei tehdä videopeliä elokuvasta. Pelistä tekee ehkä eniten pelottavan sen, että miten ohjattavuus on tehty kankeaksi. Kartalla suunnistaminen sekavaa. Hyökkääminen turhauttavaa. Painostavan tylsät musiikit. Voittamaton Jason ilmestyy välillä ja pieksee sinut ohimennen. Ja kun sinä ja muut kaverukset ovat kuolleet:
YOU AND YOUR FRIENDS ARE DEAD. GAME OVER.