
Kesäkurpitsan sesonki on parhaillaan käynnissä. Sesongin aikana tarjontaa on paljon ja niinpä olisi hyvä keskittyä käyttämään sesongin raaka-aineita jotta kaatopaikat eivät olisi pian täynnänsä aivan hyvää kesäkurpitsaa.
Tässä eräs konsti.
Aineet:
2 isoa kesäkurpitsaa
noin 170 g pekonia
400 g jauhelihaa
pari pientä sipulia tai yksi iso
valkosipulin kynsi
1dl(50 g) juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
2rkl yrttejä hienonnettuna (esim basilika, timjami, persilja)
1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (kokonaisia tai valmiiksi kuutioituja)
2dl (100 g) juustoraastetta
Valmistus:
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra puolikkaiden sisus eli siemenosa lusikalla. Säästä sisus ja hienonna se täytettä varten. Hienonna sipulit. Keitä kurpitsan puolikkaita minuutin verran runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta kesäkurpitsat. Suikaloi pekoni ja ruskista pannulla. Lisää pannulle jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Lisää sitten kesäkurpitsojen sisus ja hauduta noin 5 minuuttia. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sekä juustoraaste täytteen joukkoon. Mausta seos ja tarkista maku.
Jaa täyte kurpitsanpuolikkaiden koloihin. Ripottele päälle loppu juustoraasteesta. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.