Kyrsäpärinäfest 2020

Nauhalainen vieraili Vilusen makkarajuhlissa

Vilusen kartanolla järjestettiin keskiviikkona 5.8. Kyrsäpärinäfest, joka nimensä mukaisesti sisälsi festaritunnelmaa ja makkaraa. Olin itse ehtinyt olla toimistolla vasta yhden päivän, kun tuli mahdollisuus päästä tekemään hommia koneen ääreltä muihin maisemiin. Tiedossa oli, että paikalla oli bändi esiintymässä, joka koostui Nauhan soittoryhmästä.

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, kun saavuin paikalle puolen päivän maissa. Piha-alue oli hienosti koristeltu kangaspaloista ommelluilla viireillä. Porukkaa oli mukavasti paikalla ja siirryimmekin kollegan kanssa kartanon takapihalle odottamaan keikan alkua. Istumapaikkoja löytyi runsaasti – oli pöytäryhmiä sekä nurmikolle levitettyjä vilttejä.

Pian bändi pääsi aloittamaan ja se koostui peräti 11 henkilöstä. Solisteja oli kaksi, sen lisäksi oli kitaraa, bassoa, koskettimet sekä erilaisia lyömäsoittimia. Bändi esitteli itsensä Mute Pastajärveksi ja ensimmäinen kappale oli Laulu rakkaudelle. Keikan edetessä tuli selväksi, että bändi nimi vaihtuu suunnilleen joka biisin kohdalla. Muita nimiä olivat mm. Yhtäaikaa, Erilaiset nuoret, Kananlento sekä Lämppäri. Välispiikit olivat jo tästä syystä melkoinen hulvattomia ja mielenkiinto säilyi loppuun saakka.

Yleisössä oli aika rauhallista ja tunnelma paikan päällä oli leppoisa. Joku innostui keikan loppupuolella huutamaan iloisesti: ”Paras bändi ikinä!” Aika meni nopeasti ja keikan loputtua jäi olo, että olisihan täällä viihtynyt vielä tunnin tai pari. Mikäs tässä kauniina kesäpäivänä viltillä istuessa, hyvässä seurassa teetä hörppien. Makkara jäi syömättä, kun nälkä ei ehtinyt yllättää. Ehkä ensi kerralla sitten!

Teksti ja Kuvat: Terhi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa