Kyrsää ja pärinää Vilusella

kesäpäivät haltuun

Vilusen soittotila kerää musiikista ja soittamisesta kiinnostuneet yksilöt yhteen maanantaista perjantaihin, tosin perjantaina on hiljaisempaa johtuen yleisen väkimäärän vähyydestä. Tällaisten sessioiden tuloksena kokosimme ohjelmiston tunnetuista elokuva ja videopeli taustamusiikeista, sekä kolme omaa,  soittotiloissa synnytettyä kappaletta. Niputimme kappaleet yhteen niinsanotuksi potpuriksi, eli ilman taukoja siirryimme kappaleesta toiseen ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Rumpuryhmä päristeli  impro-pohjalta. Erikoismaininta esiintyjistä, joista osa ensimmäistä kertaa esiintymässä yleisön edessä. Rohkea veto. YHTEISTYÖSSÄ ON WOIMAA!

Eli jo legendaariseksi – ainakin Nauhan väen keskuudessa muodostunut – Kyrsäpärinäfest keräsi talon väkeä noin 25-30 henkilöä. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan ja jännityksen tuntua rumpuryhmäläisten aloitellessa omaa osuuttaan. Mitään valmista ohjelmistoa ei ryhmällä ollut, vaan ohjelmisto tempaistiin läpi raikkaalla tienraivaajahengellä improvisoiden tilanteen mukaan. Tämä ei menoa haitannut, vaan homma hoidettiin niinkuin kuuluukin…TÄYSILLÄ TUNTEELLA!

Rumpuryhmäläinen Tanja päästi kynän ja mielikuvituksen lentoon!

Hieman soittokamojen siirtelyä ja seuraavana talon oma ”bändi” esitti potpurin, jossa varmasti jokaisen korvaan jotain tuttua säveltä kuului ilmassa. Aurinko takasi hyvän fiiliksen soittajille ja yleisölle, joten lähtökohdat olivat siltäkin osin  kohdillaan. Fiilikset Pärinäfestistä voisi kiteyttää toteamalla: LISÄÄ TÄLLAISTA!

Treenikämppä kovassa käytössä

Vilusella on mahdollista päästää luova eläin irti soittotiloissa, mistä on ollut iloa musiikin ihmeelliseen maailmaan pudonneille. Treenitiloihin pääsee joka arkipäivä klo 9-15 ja ne ovat kaikille Nauhan väelle avoinna. Maanantaisin kokoonnutaan rumpuryhmän kanssa jammailemaan ja välillä tutustutaan rumpujen soittotekniikoiden saloihin. Tiistaina on yhteissoittoa, sekä basson alkeisopetusta, tilanteen mukaan. Keskiviikko pyhitetään kitaran alkeiden oppimiseen, halukkaita on riittänyt. Torstaina luodaan uutta jammailemalla ja tulevaisuudessa nauhoitellaan, jota tarkoitus tehdä myös muulloinkin, jos sellaiseen tarvetta.

Tähän asti tapahtunutta

Kesän hemmotellessa aurinkoisena, olemme jättäneet soittotilan tyhjilleen ja suunnanneet rummut kainalossa läheisen lammen rannalle fiilistelemään jamipohjalta. Myös täällä on ”yleisö” meidät bongannut ja vastaanotto on ollut positiivinen. Ei päiväkävelyllä usein törmää rumpuryhmään keskellä metsää. Kartanon esiintymislava on myös ollut ryhmän ahkerassa käytössä.

Jami sessioissa. Yhteistyössä on VOIMAA!

Verkkolehti Nauhalainen täytti vuoden, joten paikalle tilattu Nauhan ”bändi” hoiti homman kotiin ammattitaidolla. Keikkapalkkiona herkullista voileipäkakkua, josta erikoismaininta. Juuri näin, karavaani ei kulje ilman polttoainetta!

Eräänä aurinkoisena päivänä kokoonnuimme noin kahdentoista asiakkaan ja lyömäsoittimien kanssa yhteisistuntoon, soittimia välillä vaihdellen. Fiilis ja palaute oli ERITTÄIN positiivista ja asiakkaiden vankka mielipide oli, että tällaista pitäisi olla enemmänkin. NÄIN PYRITÄÄN TEKEMÄÄN, KIITOS KANNUSTUKSESTA!

Nauha’s -opetuskahvilan väen kanssa olimme rumpuryhmän avustuksella kahvikärryn välittömässä läheisyydessä kiinnittämässä huomiota. Myynti jäi laihaksi, mutta kokemus oli koko poppoolle erittäin positiivinen. Kohokohtana noin 30:nen hengen lapsiryhmä, joka yllättäen pisti pasmat sekaisin ja suupielet korviin MAHTAVALLA tanssiesityksellä. Tässä oli vastinetta tuotolle. Raha ei tällaista kokemusta korvaa!

Uusi soittohuone vihittiin juuri käyttöön, eli täältä löytyy sähköttömät soittovempeleet. Pääasiassa rumpuryhmä ja kitaran alkeisopetus tapahtuu näissä tiloissa. Tänne pääsee yksinkin jammailemaan, jos toinen huone on käytössä, ja tietysti päinvastoin.

Tällaista siis on meno Vilusen soittotiloissa ja lisää luvassa Sadonkorjuujuhlien tiimoilta. Jos soittaminen, sen opettelu, jammailu yms. soittamiseen liittyvä kiinnostaa: TULE ROHKEASTI MUKAAN. JOS ET AIEMMIN OLE SOITTANUT MITÄÄN, SE EI OLE ESTE, ASENNE RATKAISEE!!

Käytössämme on seuraavanlaista soittovermettä: kitaroita, basso, rummut, percussiosoittimia, koskettimet yms.

Ma-to klo 10-14 kokoonnumme porukalla soittamisen ihmeelliseen maailmaan. Jos alkoi kiinnostamaan ota yhteys toimiston ohjaajiin.

 

Teksti ja kuvat: Arto Toikkanen
Videot: Janne Karjalainen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa