Kuukauden koira: Paavo

Heinäkuu 2018

Paavo on lähes 5-vuotias musta labradorinnoutaja, jolta vauhti ja elämänjano ei koskaan tule hiipumaan. Koska Paavolla on myös vankkoja mielipiteitä muun muassa siitä, miten maailmaa tulisi hallita, haastattelimme tätä mulkku jatkuvasti esillä vipeltävää julkeaa elostelijaa.

  

 

Mikä on elämän tarkoitus?

Syödä lihaa, paskantaa, nuuhkia narttujen namuisia jätöksiä ja pysyä liikemiehenä.

Mitä söisit tänään, jos saisit ihan itse valita?

Lihaisaa lihaa. Ehkä litran tai pari jäätelöä, kun olen viimeaikoina päässyt vaivihkaa vähän lipaisemaan varomattomien tuuteista.

Mikä on paras hallitusmuoto?

Basistinen diktatuuri. Hallitsijalla tulee olla matala bassoääni ja runsaasti lihaa ja sirkushuveja tarjottavaksi koko kansalle.

Lähtisitkö itse ehdolle seuraaviin presidentinvaaleihin?

En, koska haluan olla diktaattori. Demokratia ei tarjoa riittävästi lihaa. Tai jäätelöä.

Mitä mieltä olet toimituksen toimistosta?

Liian ahdas ja surkeasti sisustettu. Toimittajilla ei myöskään ole mitään käsitystä siitä, kuinka itseään kunnioittavaa koiraurosta tulee viihdyttää. Köyttivät vain pöytään kiinni ja kuvittelivat, että tämä on hauskaa. Ei muuten ollut.

Entäpä Vilusen kartanosta noin yleensä?

Aivan liikaa sääntöjä, niin kuin Suomenmaassa noin yleensäkin. Koiria ei saa pitää vapaalla jalalla, koska ihmiset pelkäävät, että valtaan niiden maailman. Ihmiset tykkäävät orjuuttaa ja alistaa. Se on niiden luonto. Pistäisivät itsensä köyden jatkeeksi ja katsoisivat, kuinka kauan tämä on hauskaa. Ulkona sain sentään kuseksia melko vapaasti. Vettä oli tarjolla, mutta syötäväksi sain vain palasen riisipiirakkaa. Ravintolaa tai saunatiloja minulle ei esitelty laisinkaan. Ja portaissa oli jotain mystistä. En kyennyt paikantamaan stressin aiheuttajaa, mutta jostain syystä rappujen alas kulkeminen oli silkka mahdottomuus. Tämä riivattu talo kaipaa vielä manaajaa.

 

 

Teksti: Jere Jokinen
Kuvat: Janne Karjalainen

1 Comment

Vastaa