Iltasatu: Tunneli

Yliopiston seura meni lyhyelle ryhmäretkelle. Yksi jäsenistä otti mukaansa videokameran ja hän kuvasi useasti ryhmää pitämässä hauskaa matkan aikana. Kun ryhmä palasi takaisin ja kameramies kävi läpi materiaalia, hän huomasi jotain outoa. Yksi video oli kuvattu keskiyöllä tunnelin edessä. Ainoa valonlähde oli hento katulampun valo. Muuten oli sysimustaa. Tunnelissa ryhmän tyttö astui näkymään. Hän vilkutti kameralle kävellessään lähemmäksi. Hänen takanaan oikealla oli poika, joka näytti 7-8 -vuotiaalta.

’Oliko siellä poika?’ Kameramies ihmetteli itsekseen.

Kuvassa näkyvä tyttö oli lähellä kameraa, mutta silti hämärässä. Pieni poika näytti häneen verrattuna yllättävän selkeältä. Hänellä oli shortsit ja hän seisoi selin ryhmään. Tunnelin lähellä ei ollut taloja, ja tuntui kummalliselta, että pieni poika olisi ollut siellä yksin siihen aikaan. Silti poika jatkoi jonkin tuijottamista hänen takanaan.

Kameramies kertoi porukalle, mitä videolla oli tapahtunut. Kaikki ajattelivat, että kyseessä oli haamu. Jotkut pyysivät lainata materiaalin nähdäkseen sen itse. Kaikki olivat ylpeitä siitä, mitä he olivat mahdollisesti tallentaneet. Materiaali pistettiin kiertoon.

Jo parin päivän päästä yksi jäsen sanoi jotain omituista, kun hän puhui kameramiehen kanssa.

”Pelottavinta on, että melkein voi nähdä pojan kasvot sivulta, mutta ei pysty. Ihan kuin siinä ei olisi mitään.”

”Kasvot?”

Kameramies oli hämmentynyt, ”Hän katsoi toiseen suuntaan. Tietenkään hänen kasvojaan ei näy.”

Myöhemmin toinen kaveri sanoi myös jotain huolestuttavaa.

”Kun hän alkaa kääntyä kohti ja voit nähdä hänen vasemman silmänsä, se on karmivaa.”

’Mistä hän puhuu? Mistä tässä videossa on kyse?’

Kuvaaja keräsi koolle kaikki, jotka olivat nähneet materiaalin. Kaikki katsoisivat sen samaan aikaan.

Ensin tyttö käveli kohti kameraa tunnelissa niin kuin ennen. Poika seisoi yhä hänen takanaan. Hän alkoi kääntyä kohti kameraa, kunnes hänen vasempi silmänsä tuli näkyviin. Hänen katseensa näytti siltä, että hän näki yleisönsä ruudun ulkopuolella.

Katsojat hermostuivat. Poika näytti kääntyvän hieman lisää ja lisää joka kerta, kun video käynnistettiin. Jos he jatkaisivat videon jakamista, he näkisivät lopulta hänen katsovan suoraan kameraan.

Ryhmä päätti, että videosta on heti päästävä eroon.

 

– Inna

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa