Helppo suolainen piirakka hävikkileikkeleistä

Jos kaapissa pyörii tai muuten haltuun on jäänyt käyttöpäivämääränsä saavuttavia/saavuttaneita leikkeleitä ne saa kätevästi kerralla käytettyä kun valmistat niistä suolaisen piirakan.

Ainekset:

pohja:
4 dl pikakaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl ruokaöljyä
3 kananmunaa
4 dl vettä

täyte:
noin 200g leikkelettä (esim. saunapalvikinkku, broileri, kalkkuna)
2 pientä sipulia tai yksi purjosipuli
1 tl suolaa
mustapippuria rouheena
3-4 tomaattia tai pieni rasia kirsikkatomaatteja
2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
3 munaa
3-4 dl (noin. 150-200g) juustoa raasteena (esim. edam tai perus kermajuusto sopii)
hieman tuoretta yrttiä silputtuna (esim. persilja, basilika, oregano tai timjami)

Valmistus:

Suikaloi leikkeleet ja sipulit. Raasta juusto (itse raastettu juusto on rutkasti halvempaa ja sisältää vähemmän lisä- ja pintakäsittelyaineita). Kuullota sipuleita pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään munat, kerma ja puolet raastetusta juustosta. Silppua yrtit. Siivuta tomaatit tai puolita kirsikkatomaatit.

Sekoita pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Taikina jää löysäksi.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunipeltiin tai muuhun laakeaan vuokaan ja levitä tasaiseksi. Levitä taikinan päälle tasaisesti sipulit ja leikkeleet. Kaada sitten päälle kermaseos. Ripottele kermaseokselle yrtit ja loput raastetusta juustosta. Asettele lopuksi tomaatit koristukseksi pinnalle ja paina hieman raasteeseen etteivät ne pala uunissa.

Paista piirakkaa 225-asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Ota uunista, paloittele ja nauti välittömästi lämpimänä tai myöhemmin kylmänä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa