
Aineet:
1-2 rasiaa (noin 400g) maustamatonta tai miedosti marinoitua broileria
2-3 rkl voita
1-2 sipulia koosta riippuen
ainakin 4 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääritahnaa (tai tuoretta raastettuna)
2 tl garam masalaa (mausteseos)
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
noin 3rkl tomaattipyreetä
1-2 tl chilitahnaa (tai chiliä hienonnettuna oman sietokyvyn mukaan)
500 g paseerattua tomaattia tai tomaatti murskaa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
maustamatonta jugurttia
Tuoretta korianteria tai persiljaa koristeeksi
suolaa maun mukaan
Valmistus:
Butter chickenin valmistukseen sopii ehkä parhaiten broilerin luuton koipi-reisi, mutta erittäin hyvin sen tekee myös erilaisista rintapaloista. Jos koipi-reisissä on nahka, se kannattaa poistaa ennen valmistusta jos haluaa (pakko ei ole). Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipuli. Ruskista broilerit voissa pannulla ja nostele hyvin voideltuun uunivuokaan. Kuullota sitten sipuli ja valkosipuli (Jos käytät valkosipuli murskaa lisää se vasta muiden tahnojen kera). Lisää sitten tomaattipyre, inkivääri, chili, garam masala sekä jeera ja kuullota hetki. Kaada pannuun paseerattu/murskattu tomaatti ja kerma ja sekoita hyvin. Kuumenna kastike, maista ja mausta suolalla jos tarve vaatii ja kaada broilereiden päälle vuokaan. Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Ota vuoka uunista ja tarjoile jasmiiniriisin ja höyrytettyjen kasvisten kera. Koristele annos tuoreella yrtillä ja valuttamalla jugurttia raidoiksi kastikkeen päälle (Jugurtin voi myös sekoittaa kastikkeeseen uunissa paistamisen jälkeen).