Askartele hauska rieputonttu

Vanhat t-paidat saavat uuden elämän joulutonttuina

Joulu on askartelun kultaista aikaa. Vanhaa lumppua kierrättämällä säästää rahaa ja saa hyvän mielen. Jokainen osaa askarrella tämän tontun.

Tarvikkeet:

– Punaista ja valkoista trikoota (esim. vanhoja t-paitoja)
– Paksua lankaa
– Vanua ( esim. vanhan tyynyn tai peiton sisus. Myös vanhoista toppatakeista saa vanua)
– Liimaa
– Neula
– Silmiä varten mustaa kangasta tai nappeja, helmiä yms.

Vartalo

Leikkaa punaisesta trikoosta suorakulmion muotoinen pala, jonka leveys on n. kaksi kertaa korkeuden mittainen.  Taita kangas kaksinkerroin ja ompele lyhyet reunat yhteen. Ompele vielä toisen pitkän reunan ympäri harsintapistoilla kiristyslanka.  Kiristä lanka, jolloin saat pienen pussin ja käännä työ toisinpäin. Harsi myös toisen reunan ympärille kiristyslanka.

Pää

Leikkaa valkoisesta trikoosta ympyrä, jonka halkaisija on noin vartaloon käytetyn suorakulmion leveämmän reunan pituinen. Laita ympyrän keskelle vanua ja purista kankaan  reunat suppuun. Sido langalla, jolloin saat pallonmuotoisen pään. Jätä jonkin verran kangasta kiristyslangan ulkopuolelle, jotta saat kiinnitettyä pään vartaloon.

Yhdistäminen

Täytä vartalo vanulla, ja työnnä pään alareunassa oleva kangas  vartalon sisälle. Kiristä vartalon yläreunan kiristyslanka. Tarvittaessa kiinnitä pää vartaloon muutamalla neulanpistolla.

Lakki

Leikkaa punaisesta trikoosta kolmio, jonka kanta on hieman leveämpi kuin pään ympärysmitta. Ompele tai liimaa lakin ulkoreuna yhteen ja ompele tai liimaa lakki tontun päähän.

Kasvot

Voit tehdä silmät liimaamalla kangasta tai ompelemalla silmiksi nappeja tai helmiä. Tyyli on vapaa. Liimaa lopuksi vanusta parta.

Tonttua voi vapaasti koristella ja muokata oman mielen mukaan.

Oikein hyvää joulua kaikille!

Teksti: Sari Laitinen
Kuvat: Toni

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Vastaa