Appelsiinisilli

Jouluresepti

Ainekset:

n. 500 g kevytsuolattuja sillifileitä
1 appelsiinin kuori suikaleina ja mehu
1½ dl sokeria
3 dl vettä
1 kanelitanko
3 tähtianista
5 neilikkaa
10 kokonaista mustapippuria
1 dl väkiviinaetikkaa

Valmistus:

Pese appelsiini ja kuori varovasti uloin oranssi pinta kuorimaveitsellä ja purista hedelmästä mehu. Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Lisää sitten sokerin joukkoon vesi, kanelitanko, tähtianikset, neilikat ja mustapippurit. Anna liemen jäähtyä ja lisää sitten joukkoon etikka, appelsiinimehu ja kuorisuikaleet. Huuhdo sillifileet ja leikkaa 1–2 cm viipaleiksi. Lado silliviipaleet kannelliseen astiaan (esim. lasitölkki) ja kaada täysin jäähtynyt mausteliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen tarjoilua.